De klok
Murdoch, Iris

Murdoch, Iris. [Translated by Haasse, Hella S.]. De klok. (Original Title: The Bell). Amsterdam – Antwerpen: Contact, 1965. 351 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 12 cm. x 19,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Met The Bell (1958) vestigde Iris Murdoch definitief haar naam als een van de beste Engelstalige schrijvers. De roman over een groep mensen die – ver van de drukke wereld – tot rust wil komen in de religieuze gemeenschap Imber Court, en is tegelijk geestig en serieus. Zoals altijd combineert Murdoch ook in deze roman een uiterst ingenieuze plot met een scherpe blik op de menselijke geest en de illusies die elke hoofdpersoon over zichzelf koestert.
Centraal in dit verhaal staan Dora, die haar man heeft verlaten, en Michael, de geestelijk leider van Imber Court. Hij is homoseksueel en wordt onmiddellijk verliefd op de jonge student Toby, die een paar maanden op Imber Court komt werken voor hij naar de universiteit gaat. Murdoch schrijft subtiel en met veel compassie over Michael en zijn verliefdheid.
The Bell verscheen in 1961 in een vertaling van Hella S. Haasse als De klok.

7,00

In stock

General

Full TitleDe klok
Original TitleThe Bell
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMurdoch, Iris
TranslatorsHaasse, Hella S.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam - Antwerpen
Release Year1965

Description

H x L x W12 x 0 x 19.5 cm
Pages351
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryMet The Bell (1958) vestigde Iris Murdoch definitief haar naam als een van de beste Engelstalige schrijvers. De roman over een groep mensen die – ver van de drukke wereld - tot rust wil komen in de religieuze gemeenschap Imber Court, en is tegelijk geestig en serieus. Zoals altijd combineert Murdoch ook in deze roman een uiterst ingenieuze plot met een scherpe blik op de menselijke geest en de illusies die elke hoofdpersoon over zichzelf koestert. Centraal in dit verhaal staan Dora, die haar man heeft verlaten, en Michael, de geestelijk leider van Imber Court. Hij is homoseksueel en wordt onmiddellijk verliefd op de jonge student Toby, die een paar maanden op Imber Court komt werken voor hij naar de universiteit gaat. Murdoch schrijft subtiel en met veel compassie over Michael en zijn verliefdheid. The Bell verscheen in 1961 in een vertaling van Hella S. Haasse als De klok

Identifiers

SKUSKU-2791