De kleur paars
Walker, Alice

Walker, Alice. [Translated by Van Dam, Irma]. De kleur paars. (Original Title: The Color Purple). Haarlem: In de Knipscheer, 1986. 307 pages. Volumes: 1 volume. Fourth Edition. 13 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
DE KLEUR PAARS is het ontroerende verhaal van de zusjes Celie en Nettie. Celie, die is uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar misbruikt, richt haar brieven tot God. Totdat zij de moedwillig voor haar achtergehouden brieven van Nettie uit Afrika ontdekt. Vanaf dat moment richt ze haar brieven aan Nettie en ontstaat er een soort vrouwelijk bondgenootschap waarin de strijd om persoonlijke vrijheid en zelfrespect steeds kansrijker wordt.

RECENSIE:
Op 14-jarige leeftijd heeft de jonge zwarte vrouw Cecile al twee kinderen van haar stiefvader gekregen en wordt zij door hem gedwongen te trouwen met een weduwnaar met vier kinderen. Behalve haar zuster Nettie, die al snel wordt weggestuurd, luistert niemand naar haar. Daarom schrijft zij brieven aan God om haar hart te luchten. Pas veel later wordt enig geluk haar deel als zij een verhouding met een vrouw begint en zij uiteindelijk haar zus terugvindt. Dit prachtige boek beschrijft uiterst subtiel en met veel humor hoe een vrouw die aanvankelijk door iedereen wordt gebruikt en uitgebuit haar eigen weg vindt en toch mild blijft. De mildheid waarmee alle personen worden geobserveerd en de treffende beschrijvingen van mensen en situaties maken dit boek heel bijzonder. Deeltje uit de reeks ‘Rainbow Essentials’: gebonden heruitgaven op pocketformaat van moderne literaire klassieken; kleine druk. De verfilming door Spielberg had veel succes.

7,50

In stock

General

Full TitleDe kleur paars
Original TitleThe Color Purple
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWalker, Alice
TranslatorsVan Dam, Irma

Imprint

PublisherIn de Knipscheer
Publishing PlaceHaarlem
Release Year1986

Description

H x L x W13 x 0 x 20 cm
Pages307
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryDE KLEUR PAARS is het ontroerende verhaal van de zusjes Celie en Nettie. Celie, die is uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar misbruikt, richt haar brieven tot God. Totdat zij de moedwillig voor haar achtergehouden brieven van Nettie uit Afrika ontdekt. Vanaf dat moment richt ze haar brieven aan Nettie en ontstaat er een soort vrouwelijk bondgenootschap waarin de strijd om persoonlijke vrijheid en zelfrespect steeds kansrijker wordt. RECENSIE: Op 14-jarige leeftijd heeft de jonge zwarte vrouw Cecile al twee kinderen van haar stiefvader gekregen en wordt zij door hem gedwongen te trouwen met een weduwnaar met vier kinderen. Behalve haar zuster Nettie, die al snel wordt weggestuurd, luistert niemand naar haar. Daarom schrijft zij brieven aan God om haar hart te luchten. Pas veel later wordt enig geluk haar deel als zij een verhouding met een vrouw begint en zij uiteindelijk haar zus terugvindt. Dit prachtige boek beschrijft uiterst subtiel en met veel humor hoe een vrouw die aanvankelijk door iedereen wordt gebruikt en uitgebuit haar eigen weg vindt en toch mild blijft. De mildheid waarmee alle personen worden geobserveerd en de treffende beschrijvingen van mensen en situaties maken dit boek heel bijzonder. Deeltje uit de reeks 'Rainbow Essentials': gebonden heruitgaven op pocketformaat van moderne literaire klassieken; kleine druk. De verfilming door Spielberg had veel succes

Identifiers

SKUSKU-2840
ISBN 109062651623
ISBN 139789062651627