De jongen van hiernaast
Sabatini, Irene

Sabatini, Irene. [Translated by Biekmann, Lidwien]. De jongen van hiernaast. (Original Title: The Boy Next Door). Amsterdam / Antwerpen: De Arbeiderspers, 2009. 361 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Lindiwe en Ian groeien als buren op in Bulawayo, maar in heel verschillende omstandigheden. Zij is een zwarte Zimbabwaanse van de nieuwe middenklasse, hij is een armoedige ‘Rhodie’, iemand van de oude witte elite. Daarnaast wordt Ian beschuldigd van een gruwelijke misdaad.
Hoewel de relatie tussen Lindiwe en Ian alles tegen zich heeft, worden ze verliefd op elkaar; een moeizame liefde tegen een achtergrond van politieke onzekerheid. De nieuwe regering, die aanvankelijk een toonbeeld van Afrikaanse democratie is, verandert in een regime waarin paranoia en angst overheersen. Ondanks alles is de aantrekkingskracht tussen Lindiwe en Ian onverwoestbaar. De jongen van hiernaast vertelt het verhaal van een eerste liefde maar ook de geschiedenis van een fascinerend land.

Irene Sabatini werd in de jaren zestig geboren. Ze groeide op in Bulawayo en studeerde aan de universiteit van Harare; vervolgens ging ze op wereldreis. Nu woont ze in Genève.

RECENSIE:
Een jonge vrouw in het pas onafhankelijk geworden Zimbabwe wordt verliefd op ‘de jongen van hiernaast’. Deze jongen is echter blank. Zijn vader heeft een discutabel verleden als kapitein in het blanke leger van Rhodesie. De prille relatie wordt door beide families afgekeurd. Als zij ontdekt zwanger te zijn van hem, lijkt de situatie onhoudbaar. Zij laat het kind achter bij haar moeder en leeft ‘alleen’ verder. Pas na jaren van geheime liefde hoort de blanke jongen van zijn zoon. Dit kind groeit op en wordt op zijn beurt gepest om zijn huidskleur. Dit alles tegen de politieke achtergrond van het land dat door Mugabe en zijn oorlogsveteranen langzaam economisch gewurgd wordt. Bedreigingen, doodseskaders, geweld, maar ook de corruptie van de machthebbers, de arrogantie van de president (van wie de blanke jongen officiele foto’s moet maken), en de verbittering van het volk, zijn het decor waartegen deze kwetsbare relatie speelt. Debuutroman van deze auteur, zelf in Rhodesie geboren in de jaren zestig, nu woonachtig in Geneve.

8,50

In stock

General

Full TitleDe jongen van hiernaast
Original TitleThe Boy Next Door
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsSabatini, Irene
TranslatorsBiekmann, Lidwien

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2009

Description

H x L x W13.5 x 0 x 22 cm
Pages361
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryLindiwe en Ian groeien als buren op in Bulawayo, maar in heel verschillende omstandigheden. Zij is een zwarte Zimbabwaanse van de nieuwe middenklasse, hij is een armoedige 'Rhodie', iemand van de oude witte elite. Daarnaast wordt Ian beschuldigd van een gruwelijke misdaad. Hoewel de relatie tussen Lindiwe en Ian alles tegen zich heeft, worden ze verliefd op elkaar; een moeizame liefde tegen een achtergrond van politieke onzekerheid. De nieuwe regering, die aanvankelijk een toonbeeld van Afrikaanse democratie is, verandert in een regime waarin paranoia en angst overheersen. Ondanks alles is de aantrekkingskracht tussen Lindiwe en Ian onverwoestbaar. De jongen van hiernaast vertelt het verhaal van een eerste liefde maar ook de geschiedenis van een fascinerend land. Irene Sabatini werd in de jaren zestig geboren. Ze groeide op in Bulawayo en studeerde aan de universiteit van Harare; vervolgens ging ze op wereldreis. Nu woont ze in Genève. RECENSIE: Een jonge vrouw in het pas onafhankelijk geworden Zimbabwe wordt verliefd op 'de jongen van hiernaast'. Deze jongen is echter blank. Zijn vader heeft een discutabel verleden als kapitein in het blanke leger van Rhodesie. De prille relatie wordt door beide families afgekeurd. Als zij ontdekt zwanger te zijn van hem, lijkt de situatie onhoudbaar. Zij laat het kind achter bij haar moeder en leeft 'alleen' verder. Pas na jaren van geheime liefde hoort de blanke jongen van zijn zoon. Dit kind groeit op en wordt op zijn beurt gepest om zijn huidskleur. Dit alles tegen de politieke achtergrond van het land dat door Mugabe en zijn oorlogsveteranen langzaam economisch gewurgd wordt. Bedreigingen, doodseskaders, geweld, maar ook de corruptie van de machthebbers, de arrogantie van de president (van wie de blanke jongen officiele foto's moet maken), en de verbittering van het volk, zijn het decor waartegen deze kwetsbare relatie speelt. Debuutroman van deze auteur, zelf in Rhodesie geboren in de jaren zestig, nu woonachtig in Geneve

Identifiers

SKUSKU-2831
ISBN 139789029571890