De jongen uit de kool
López, Esteban

López, Esteban. De jongen uit de kool. Baarn: De Boekerij, [1960]. Printed by De Kroon, Ijsselstein. 76 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
“De jongen uit de kooi” vertelt het verhaal van een jongen die als klein kind door zijn ouders, die in de oorlog op transport werden gestel, is achtergelaten en die nu door een aankomend journalist, die kopij in dit levensverhaal ziet, in de publiciteit wordt gebracht.
Naar aanleiding van een krantenverslag melden zich heel wat ouders voor de oorlogswees aan, maar de jongen zelf is zo vertrouwd geraakt met zijn bestaan zonder echte ouders dat een nieuwe situatie psychisch voor hem onaanvaardbaar is geworden. De wetenschap over het bestaan van zijn werkelijke ouders betekent voor hem een volkomen ontnuchtering.

20,00

In stock

General

Full TitleDe jongen uit de kool
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsLópez, Esteban

Imprint

PublisherDe Boekerij
Publishing PlaceBaarn
PrinterDe Kroon
Printing PlaceIjsselstein

Description

H x L x W12 x 0 x 20 cm
Pages76
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

Summary"De jongen uit de kooi" vertelt het verhaal van een jongen die als klein kind door zijn ouders, die in de oorlog op transport werden gestel, is achtergelaten en die nu door een aankomend journalist, die kopij in dit levensverhaal ziet, in de publiciteit wordt gebracht. Naar aanleiding van een krantenverslag melden zich heel wat ouders voor de oorlogswees aan, maar de jongen zelf is zo vertrouwd geraakt met zijn bestaan zonder echte ouders dat een nieuwe situatie psychisch voor hem onaanvaardbaar is geworden. De wetenschap over het bestaan van zijn werkelijke ouders betekent voor hem een volkomen ontnuchtering

Identifiers

SKUSKU-7987