De jongen met het mes / Nacht op de kale dwerg
Campert, Remco

Campert, Remco. De jongen met het mes / Nacht op de kale dwerg. Amsterdam: De Bezige Bij, 1974. 157 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Bij reeks. 9th & 5th Edition.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
“De jongen met het mes” is een verhalenbundel uit 1959. “Nacht op de kale dwerg”, een verhalenbundel uit 1964. Beide bundels zijn hier in een boekdeel verenigd. Campert (1929) is een politiek en maatschappelijk geengageerd schrijver, wiens stijl niet door iedereen gewaardeerd wordt, daar hij zijn ironie vaak te breed uitmeet. In deze bundel is zijn stijl ook ironisch en laconiek, maar toch overheerst de melancholie, een trieste berusting om alles wat mislukt is in het leven. Juist deze melancholie maken de verhalen sterk. Van het titelverhaal van “De jongen met het mes” is een film gemaakt.

8,00

In stock

General

Full TitleDe jongen met het mes / Nacht op de kale dwerg
SeriesBij reeks
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsCampert, Remco

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1974

Description

Pages157
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

Edition9th & 5th Edition

Info

Summary"De jongen met het mes" is een verhalenbundel uit 1959. "Nacht op de kale dwerg", een verhalenbundel uit 1964. Beide bundels zijn hier in een boekdeel verenigd. Campert (1929) is een politiek en maatschappelijk geengageerd schrijver, wiens stijl niet door iedereen gewaardeerd wordt, daar hij zijn ironie vaak te breed uitmeet. In deze bundel is zijn stijl ook ironisch en laconiek, maar toch overheerst de melancholie, een trieste berusting om alles wat mislukt is in het leven. Juist deze melancholie maken de verhalen sterk. Van het titelverhaal van "De jongen met het mes" is een film gemaakt

Identifiers

SKUSKU-2106