De Informanten
Easton Ellis, Brett

Easton Ellis, Brett. [Translated by Lenders, Balt]. De Informanten. (Original Title: The Informers). Amsterdam: Luitingh, Sijthoff, 1995. 222 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,7 cm. x 20,1 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De informanten is een kroniek van de stad Los Angeles, wieg en graf van Amerikaanse dromen en mythen. En een aantal van haar bewoners – mager van de drugs en/of gebruind door de zon en/of in een Armani pak, naar de psychiater, die gevangen zitten tussen de oppervlakkige weelde van hun omgeving en hun eigen vermolmde moraal .Met verhoudingen die over alles gaan behalve over wat écht belangrijk is. Bret Easton Ellis peutert het flinterdunne glanzende fineerlaagje dat deze levens bedekt los en toont ons de onthutsende leegte van hun bestaan.

RECENSIE:
Ellis’ vierde boek omvat 13 korte verhalen met hier en daar enige samenhang. Ze spelen zich af in Los Angeles, begin jaren tachtig. De titel lijkt te verwijzen naar het feit dat de personages niet echt communiceren en slechts feiten uitwisselen. Die personages zijn soms dan ook volmaakt inwisselbaar door deze geringe diepgang, wat het lezen niet vergemakkelijkt. Ze hebben geld zat, zijn jong en mooi, soms wreed en gewelddadig, gebruiken drugs, letten op de merken van elkaars kleding en doen niets van enig belang. Een vader maakt met zijn onverschillige zoon een reisje naar Hawai, een koppel bezoekt de dierentuin, een meisje schrijft haar vriend brieven uit LA, maar krijgt geen antwoord, een popzanger treedt tegen zijn zin op in Japan, een vliegtuigje stort neer in de woestijn… Plotloze verhalen, die het decadente nihilisme van hedendaagse twintigers beschrijven. Een shockerend beeld van een verwende generatie, door Ellis’ verteltalent tot boeiende verveling getransformeerd.

7,50

In stock

General

Full TitleDe Informanten
Original TitleThe Informers
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsEaston Ellis, Brett
TranslatorsLenders, Balt

Imprint

PublisherLuitingh, Sijthoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1995

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.1 cm
Pages222
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe informanten is een kroniek van de stad Los Angeles, wieg en graf van Amerikaanse dromen en mythen. En een aantal van haar bewoners - mager van de drugs en/of gebruind door de zon en/of in een Armani pak, naar de psychiater, die gevangen zitten tussen de oppervlakkige weelde van hun omgeving en hun eigen vermolmde moraal .Met verhoudingen die over alles gaan behalve over wat écht belangrijk is. Bret Easton Ellis peutert het flinterdunne glanzende fineerlaagje dat deze levens bedekt los en toont ons de onthutsende leegte van hun bestaan. RECENSIE: Ellis' vierde boek omvat 13 korte verhalen met hier en daar enige samenhang. Ze spelen zich af in Los Angeles, begin jaren tachtig. De titel lijkt te verwijzen naar het feit dat de personages niet echt communiceren en slechts feiten uitwisselen. Die personages zijn soms dan ook volmaakt inwisselbaar door deze geringe diepgang, wat het lezen niet vergemakkelijkt. Ze hebben geld zat, zijn jong en mooi, soms wreed en gewelddadig, gebruiken drugs, letten op de merken van elkaars kleding en doen niets van enig belang. Een vader maakt met zijn onverschillige zoon een reisje naar Hawai, een koppel bezoekt de dierentuin, een meisje schrijft haar vriend brieven uit LA, maar krijgt geen antwoord, een popzanger treedt tegen zijn zin op in Japan, een vliegtuigje stort neer in de woestijn... Plotloze verhalen, die het decadente nihilisme van hedendaagse twintigers beschrijven. Een shockerend beeld van een verwende generatie, door Ellis' verteltalent tot boeiende verveling getransformeerd

Identifiers

SKUSKU-2739
ISBN 109024522706
ISBN 139789024522705