De ijsheilige
van Hecke, Daniël

van Hecke, Daniël. De ijsheilige. Brussel / Den Haag: Manteau, 1966. Printed by Geuze Dordt110 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
De IJsheilige is het debuut van Daniël van Hecke. Hij is schrijver van vier verhalenbundels en vier romans, enkele losse verhalen en gedichten.
Hij maakte in de zestiger jaren  deel uit van de ‘Meridianers’ (auteurs rond de reeks 5deMeridiaan , door Manteau uitgegeven). Officieel horen ook daarbij : Enno Develing, Herman J.Claeys, Marcel van Maele, Hans Plomp, Jan Emiel Daele en Weverbergh.
In naam en faam ten onrechte weggedeemsterd.
Zijn werk – in deze gefragmenteerde wereld – is nog steeds springlevend.

“Van Hecke is vol van teksten. Zijn boeken zijn teksten, om te lezen, niet om na te vertellen. Hij is een van die auteurs die de lezer anders leert lezen, anders leert aankijken tegen onze wereld. Zijn oeuvre heeft een  betekenis die veel te weinig in kaart werd gebracht. Gelukkig wordt de geschiedenis af en toe herschreven”.

7,50

In stock

General

Full TitleDe ijsheilige
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Hecke, Daniël

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel / Den Haag
PrinterGeuze Dordt
Release Year1966

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20.5 cm
Pages110
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe IJsheilige is het debuut van Daniël van Hecke. Hij is schrijver van vier verhalenbundels en vier romans, enkele losse verhalen en gedichten. Hij maakte in de zestiger jaren  deel uit van de ‘Meridianers’ (auteurs rond de reeks 5deMeridiaan , door Manteau uitgegeven). Officieel horen ook daarbij : Enno Develing, Herman J.Claeys, Marcel van Maele, Hans Plomp, Jan Emiel Daele en Weverbergh. In naam en faam ten onrechte weggedeemsterd. Zijn werk – in deze gefragmenteerde wereld – is nog steeds springlevend. "Van Hecke is vol van teksten. Zijn boeken zijn teksten, om te lezen, niet om na te vertellen. Hij is een van die auteurs die de lezer anders leert lezen, anders leert aankijken tegen onze wereld. Zijn oeuvre heeft een  betekenis die veel te weinig in kaart werd gebracht. Gelukkig wordt de geschiedenis af en toe herschreven”

Identifiers

SKUSKU-7908