De hond met de blauwe tong
Wolkers, Jan

Wolkers, Jan. De hond met de blauwe tong. Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1965. 192 pages. Volumes: 1. Series: Meulenhoff Editie. Eighth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Good. Cover page misses a small corner (see picture). Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De bundel bevat 5 verhalen, waarin vaak op beklemmende wijze een sfeer van angst, agressie en wraak wordt opgeroepen. Ook dierenliefde en -haat zijn belangrijke elementen. Het sterkst zijn de verhalen, waarin de ik-figuur een jongen is: De achtste plaag, De tweede dood, en Wespen; de natuurschilderingen zijn suggestief. De haat tegen de vader is het sterkst in het titelverhaal. Spot met de godsdienst en pesterij, ook in andere verhalen aanwezig, komen het meest aan bod in het langste en zwakste verhaal, De wet op het kleinbedrijf.

3,50

In stock

General

Full TitleDe hond met de blauwe tong
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWolkers, Jan

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1965

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages192
Volumes1
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGoodCover page misses a small corner (see picture)

Editorial

EditionEighth Edition

Info

SummaryDe bundel bevat 5 verhalen, waarin vaak op beklemmende wijze een sfeer van angst, agressie en wraak wordt opgeroepen. Ook dierenliefde en -haat zijn belangrijke elementen. Het sterkst zijn de verhalen, waarin de ik-figuur een jongen is: De achtste plaag, De tweede dood, en Wespen; de natuurschilderingen zijn suggestief. De haat tegen de vader is het sterkst in het titelverhaal. Spot met de godsdienst en pesterij, ook in andere verhalen aanwezig, komen het meest aan bod in het langste en zwakste verhaal, De wet op het kleinbedrijf

Identifiers

SKUSKU-7927