De heilige Jan Mus
Walschap, Gerard

Walschap, Gerard. De heilige Jan Mus. Antwerpen – Amsterdam: Elsevier-Manteau, MCMLXXIX [1979]. 294 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Familieroman over leven en werk van Jan Mus. De roman begint na de Eerste Wereldoorlog als Jan 18 jaar is. De talenstrijd tussen Vlamingen en Walen ontstaan in deze periode en wordt uitvoerig beschreven. Jans vader sterft als “een heilige”, een broer en zus gaan in het klooster en Jan voelt zich geroepen tot vredesapostel. Na een verboden huwelijk wordt hij uit de familie gestoten, wat de geboren redenaar Jan Mus een extra stimulans geeft zich als humanist te ontwikkelen. Er wordt veel gefilosofeerd over humanisme en kontra katholicisme. Jan wordt een vlijtige ambtenaar met als hobby gesprekken voeren met jongeren in de studiekring. De mislukte Messias heeft een goed burgerlijk huwelijksleven en sterft vredig, na verzoening met zijn familie. De gesprekken zijn gedeeltelijk in Vlaams dialekt, wat het lezen ietwat bemoeilijkt. Voor belangstellenden in Walschap en zijn filosofieen.

9,00

In stock

General

Full TitleDe heilige Jan Mus
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWalschap, Gerard

Imprint

PublisherElsevier-Manteau
Publishing PlaceAntwerpen - Amsterdam

Description

Pages294
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryFamilieroman over leven en werk van Jan Mus. De roman begint na de Eerste Wereldoorlog als Jan 18 jaar is. De talenstrijd tussen Vlamingen en Walen ontstaan in deze periode en wordt uitvoerig beschreven. Jans vader sterft als "een heilige", een broer en zus gaan in het klooster en Jan voelt zich geroepen tot vredesapostel. Na een verboden huwelijk wordt hij uit de familie gestoten, wat de geboren redenaar Jan Mus een extra stimulans geeft zich als humanist te ontwikkelen. Er wordt veel gefilosofeerd over humanisme en kontra katholicisme. Jan wordt een vlijtige ambtenaar met als hobby gesprekken voeren met jongeren in de studiekring. De mislukte Messias heeft een goed burgerlijk huwelijksleven en sterft vredig, na verzoening met zijn familie. De gesprekken zijn gedeeltelijk in Vlaams dialekt, wat het lezen ietwat bemoeilijkt. Voor belangstellenden in Walschap en zijn filosofieen

Identifiers

SKUSKU-3039
ISBN 109022307352
ISBN 139789022307359