De haard der ziel
Van De Voorde, Urbain

Van De Voorde, Urbain. De haard der ziel. Brugge: Excelsior, 1930. 109 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. Derde hierziene druk. Printed in 300 copies. This is number 292.. 16 cm. x 21,4 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover. Signatures: Signature and dedication by the author.

SUMMARY:
Urbain Van de Voorde (Blankenberge, 27 oktober 1893 – Leuven, 16 juli 1966) was een Vlaamse schrijver , dichter en prozaïst. Hij begon zijn loopbaan als ambtenaar en werd later journalist. Vanaf 1947 werd hij redacteur kunst en letteren bij het dagblad “de Standaard”. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende Nederlandse en Vlaamse tijdschriften, zoals het literair en algemeen-cultureel maandblad “De Stem”.
Van de Voorde debuteerde in 1921 met de verzenbundel “de haard der ziel”. Zijn poëzie is traditioneel en plechtstatig en zoeken de zin van het leven. Als criticus verzette Van de Voorde zich sterk tegen expressionistische, dadaïstische en experimentalistische vernieuwingen in de Nederlandse poëzie. Hierdoor kreeg hij veel kritiek te verwerken uit modernistische kringen. Vooral in het essay modern, al te modern uit 1931 verzet hij zich sterk tegen elke vernieuwing en toont hij zich een ware traditionalist.
Zijn essays behandelen meestal traditionele Vlaamse schrijvers, zoals Guido Gezelle en Karel van de Woestijne..

25,00

In stock

General

Full TitleDe haard der ziel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan De Voorde, Urbain

Imprint

PublisherExcelsior
Publishing PlaceBrugge
Release Year1930

Description

H x L x W16 x 0 x 21.4 cm
Pages109
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition
Issue and StateDerde hierziene druk
CommentsPrinted in 300 copies. This is number 292.

Info

SignaturesSignature and dedication by the author
SummaryUrbain Van de Voorde (Blankenberge, 27 oktober 1893 – Leuven, 16 juli 1966) was een Vlaamse schrijver , dichter en prozaïst. Hij begon zijn loopbaan als ambtenaar en werd later journalist. Vanaf 1947 werd hij redacteur kunst en letteren bij het dagblad “de Standaard”. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende Nederlandse en Vlaamse tijdschriften, zoals het literair en algemeen-cultureel maandblad “De Stem”. Van de Voorde debuteerde in 1921 met de verzenbundel “de haard der ziel”. Zijn poëzie is traditioneel en plechtstatig en zoeken de zin van het leven. Als criticus verzette Van de Voorde zich sterk tegen expressionistische, dadaïstische en experimentalistische vernieuwingen in de Nederlandse poëzie. Hierdoor kreeg hij veel kritiek te verwerken uit modernistische kringen. Vooral in het essay modern, al te modern uit 1931 verzet hij zich sterk tegen elke vernieuwing en toont hij zich een ware traditionalist. Zijn essays behandelen meestal traditionele Vlaamse schrijvers, zoals Guido Gezelle en Karel van de Woestijne.

Identifiers

SKUSKU-0327