De grens is geen begrenzing
Florizoone, Fernand

Florizoone, Fernand. De grens is geen begrenzing. Poëzie over Veurne-Ambacht. Brugge / Nijmegen: Orion / B. Gottmer, 1978. Printed by Sanderus, Oudenaarde. 57 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Fernand Florizoone (Veurne, 21 juli 1925) is Vlaams dichter en bekend cultureel ambassadeur van Koksijde. Florizoone werkte tot aan zijn pensioenleeftijd als opvoeder. Met zijn dichtbundel In de branding debuteerde hij in 1955. In een periode van 45 jaar schreef hij ruim een dozijn bundels. In 2000 verscheen een omvangrijke bloemlezing onder de titel Rituelen van kwetsbaarheid. Verder publiceerde Florizoone in verscheidene literaire tijdschriften in binnen- en buitenland. Zijn poëziewerken werden vertaald in het verschillende talen onder meer Spaans, Frans, Pools en Bretoens. Hij schrijft in een eenvoudige en ongecompliceerde stijl, zonder evenwel de trefzekerheid van verwoording en de inhoudelijke diepgang uit het oog te verliezen. Florizoone is lid van de redactieraad van het Algemeen Cultureel Tijdschrift Vlaanderen.

7,50

In stock

General

Full TitleDe grens is geen begrenzing
Sub-titlePoëzie over Veurne-Ambacht
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsFlorizoone, Fernand

Imprint

PublisherOrion / B. Gottmer
Publishing PlaceBrugge / Nijmegen
PrinterSanderus
Printing PlaceOudenaarde
Release Year1978

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages57
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryFernand Florizoone (Veurne, 21 juli 1925) is Vlaams dichter en bekend cultureel ambassadeur van Koksijde. Florizoone werkte tot aan zijn pensioenleeftijd als opvoeder. Met zijn dichtbundel In de branding debuteerde hij in 1955. In een periode van 45 jaar schreef hij ruim een dozijn bundels. In 2000 verscheen een omvangrijke bloemlezing onder de titel Rituelen van kwetsbaarheid. Verder publiceerde Florizoone in verscheidene literaire tijdschriften in binnen- en buitenland. Zijn poëziewerken werden vertaald in het verschillende talen onder meer Spaans, Frans, Pools en Bretoens. Hij schrijft in een eenvoudige en ongecompliceerde stijl, zonder evenwel de trefzekerheid van verwoording en de inhoudelijke diepgang uit het oog te verliezen. Florizoone is lid van de redactieraad van het Algemeen Cultureel Tijdschrift Vlaanderen

Identifiers

SKUSKU-0425
ISBN 109026424809