De grammatica van het gevoel
Grossman, David

Grossman, David. De grammatica van het gevoel. Amsterdam: Contact, 1993. 360 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 15 cm. x 23 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een opgroeiend jongetje analyseert het gedrag van zijn oudere medemensen die een natuurlijke drang tot geweld, uit liefde of uit haat en om veel meer redenen, niet kunnen of willen weerstaan. Drie dagen voor de oorlog uitbreekt, neemt hij het besluit niet verder te groeien. Een fascinerend thema, geplaatst in Israël, waar de mensen steeds opnieuw, maar anders, onbewust of bewust, verzeild raken in het geweld. Een meeslepend boek, tot in de details. Gevoelens in relaties zijn zelden onbaatzuchtig. De auteur doorgrondt die via de kinderogen meesterlijk, filmisch en op z’n Amerikaans in wisselende episodes tussen karakters die elkaar in ‘t oog houden, bladzijden lang, want: ‘de hel, dat zijn de anderen’ (Sartre)..

12,50

In stock

General

Full TitleDe grammatica van het gevoel
Original TitleSefer hadikdoek hapnimi
LanguageDutch
Original LanguageHebrew

Creators

AuthorsGrossman, David
TranslatorsPach, Hilde

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1993

Description

H x L x W15 x 0 x 23 cm
Pages360
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen opgroeiend jongetje analyseert het gedrag van zijn oudere medemensen die een natuurlijke drang tot geweld, uit liefde of uit haat en om veel meer redenen, niet kunnen of willen weerstaan. Drie dagen voor de oorlog uitbreekt, neemt hij het besluit niet verder te groeien. Een fascinerend thema, geplaatst in Israël, waar de mensen steeds opnieuw, maar anders, onbewust of bewust, verzeild raken in het geweld. Een meeslepend boek, tot in de details. Gevoelens in relaties zijn zelden onbaatzuchtig. De auteur doorgrondt die via de kinderogen meesterlijk, filmisch en op z'n Amerikaans in wisselende episodes tussen karakters die elkaar in 't oog houden, bladzijden lang, want: 'de hel, dat zijn de anderen' (Sartre).

Identifiers

SKUSKU-2337
ISBN 109025401864
ISBN 139789025401863