De gevangene van de seks
Mailer, Norman

Mailer, Norman. [Translated by Kliphuis, J. F.]. De gevangene van de seks. (Original Title: The Prisoner of Sex). Baarn: Hollandia, 1971. 238 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 13,8 cm. x 20,4 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Op zijn rauwe, agressieve, hoogst individuele manier stort Mailer zich vol enthousiasme met dit welsprekende protest tegen het verbeten streven van de vrouwenbeweging om de fysieke en psychische verschillen tussen de seksen te elimineren, in de actuele strijd om de positie van de vrouw. In “De Gevangenen van de Seks” worden de radicale leidsters (die in Mailer allemaal een prominente figuur zien in de geschiedenis van het mannelijke chauvinisme) geconfronteerd met zijn groot opgezette, kosmische visie over de aard van het man en vrouw zijn, het drama van de seksuele communicatie en het paradoxale probleem van de overheersing en de bevrijding. In de loop van dit proces belicht Mailer de meeste facetten van de liefde en vrijwel iedere variatie die het zich meer opdringende pendant ervan, de seksuele begeerte, kan aannemen.

Of hij zich nu bezighoudt met de publikaties van “Scum” (Society for Cutting Up Men, genootschap voor het in mootjes hakken van mannen) waarin staat, dat de man een onvoltooide vrouw is, een uitgedreven vrucht op twee benen, of met Kate Milletts commentaren op Miller, Lawrence, Genet en Mailer zelf, “De gevangene van de Seks” blijft openhartig, scherp, geestig en onthullend door zijn analyse van de vraagstukken, die tot deze meest recente en grootste revolutie hebben geprikkeld..

7,00

In stock

General

Full TitleDe gevangene van de seks
Original TitleThe Prisoner of Sex
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMailer, Norman
TranslatorsKliphuis, J. F.

Imprint

PublisherHollandia
Publishing PlaceBaarn
Release Year1971

Description

H x L x W13.8 x 0 x 20.4 cm
Pages238
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryOp zijn rauwe, agressieve, hoogst individuele manier stort Mailer zich vol enthousiasme met dit welsprekende protest tegen het verbeten streven van de vrouwenbeweging om de fysieke en psychische verschillen tussen de seksen te elimineren, in de actuele strijd om de positie van de vrouw. In "De Gevangenen van de Seks" worden de radicale leidsters (die in Mailer allemaal een prominente figuur zien in de geschiedenis van het mannelijke chauvinisme) geconfronteerd met zijn groot opgezette, kosmische visie over de aard van het man en vrouw zijn, het drama van de seksuele communicatie en het paradoxale probleem van de overheersing en de bevrijding. In de loop van dit proces belicht Mailer de meeste facetten van de liefde en vrijwel iedere variatie die het zich meer opdringende pendant ervan, de seksuele begeerte, kan aannemen. Of hij zich nu bezighoudt met de publikaties van "Scum" (Society for Cutting Up Men, genootschap voor het in mootjes hakken van mannen) waarin staat, dat de man een onvoltooide vrouw is, een uitgedreven vrucht op twee benen, of met Kate Milletts commentaren op Miller, Lawrence, Genet en Mailer zelf, "De gevangene van de Seks" blijft openhartig, scherp, geestig en onthullend door zijn analyse van de vraagstukken, die tot deze meest recente en grootste revolutie hebben geprikkeld.

Identifiers

SKUSKU-2742