De gebroken vrouw
De Beauvoir, Simone

De Beauvoir, Simone. [Translated by van den Bergh, Greetje]. De gebroken vrouw. Drie novellen. Bussum: Agathon, 1988. 210 pages. Volumes: 1 volume. Eighth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Drie verhalen, verbonden door eenzelfde thematiek. In alle drie verhalen gaat het om een oudere vrouw, die door een traumatische ervaring in een crisissituatie terecht komt. Een oudere links-intellectuele vrouw is zwaar verbitterd als haar zoon uit, in haar ogen, opportunistische overwegingen, de kant van de tegenpartij kiest. In een lange monoloog probeert een door het leven gekwetste moeder de pijn en het verdriet te verwerken na de zelfmoord van haar dochter. Het laatste verhaal is dat van een vrouw die haar huwelijk geleidelijk aan ziet stranden wanneer haar echtgenoot verliefd wordt op een jongere vrouw. Zeer doorleefde verhalen, getuigend van een groot psychologisch inzicht.

8,50

In stock

General

Full TitleDe gebroken vrouw
Sub-titleDrie novellen
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsDe Beauvoir, Simone
Translatorsvan den Bergh, Greetje

Imprint

PublisherAgathon
Publishing PlaceBussum
Release Year1988

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages210
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionEighth Edition

Info

SummaryDrie verhalen, verbonden door eenzelfde thematiek. In alle drie verhalen gaat het om een oudere vrouw, die door een traumatische ervaring in een crisissituatie terecht komt. Een oudere links-intellectuele vrouw is zwaar verbitterd als haar zoon uit, in haar ogen, opportunistische overwegingen, de kant van de tegenpartij kiest. In een lange monoloog probeert een door het leven gekwetste moeder de pijn en het verdriet te verwerken na de zelfmoord van haar dochter. Het laatste verhaal is dat van een vrouw die haar huwelijk geleidelijk aan ziet stranden wanneer haar echtgenoot verliefd wordt op een jongere vrouw. Zeer doorleefde verhalen, getuigend van een groot psychologisch inzicht

Identifiers

SKUSKU-2838
ISBN 109026951477
ISBN 139789026951473