De Française
Walschap, Gerard

Walschap, Gerard. De Française. Den Haag / Antwerpen: Nederlandse Boekenclub, 1974. 128 pages. Volumes: 1 of 2 volume. Seventh Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Good Minus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Traditionele roman over de dramatische liefde tussen twee jonge mensen, een Vlaming en een Frans meisje. De benepen mentaliteit van dorpsgenoten drijft het meisje tenslotte tot zelfmoord. Het verhaal speelt direkt na de Tweede Wereldoorlog, gedeeltelijk in Vlaanderen, deels in Frankrijk. De psyche van het stel en het overwegend Vlaamse milieu waarin ze verkeren, is bijzonder goed beschreven. In het oeuvre van Walschap, die kort voor zijn dood in 1991 een hernieuwde belangstelling genoot, bracht dit boek weinig vernieuwing, in tegenstelling tot wat de omslag doet vermoeden. De psychologische diepgang en verbeeldingskracht maken de roman, die soms in hoog tempo wordt verteld, boeiend.

3,50

In stock

General

Full TitleDe Française
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWalschap, Gerard

Imprint

PublisherNederlandse Boekenclub
Publishing PlaceDen Haag / Antwerpen
Release Year1974

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages128
Volumes1 of 2 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood Minus

Editorial

EditionSeventh Edition

Info

SummaryTraditionele roman over de dramatische liefde tussen twee jonge mensen, een Vlaming en een Frans meisje. De benepen mentaliteit van dorpsgenoten drijft het meisje tenslotte tot zelfmoord. Het verhaal speelt direkt na de Tweede Wereldoorlog, gedeeltelijk in Vlaanderen, deels in Frankrijk. De psyche van het stel en het overwegend Vlaamse milieu waarin ze verkeren, is bijzonder goed beschreven. In het oeuvre van Walschap, die kort voor zijn dood in 1991 een hernieuwde belangstelling genoot, bracht dit boek weinig vernieuwing, in tegenstelling tot wat de omslag doet vermoeden. De psychologische diepgang en verbeeldingskracht maken de roman, die soms in hoog tempo wordt verteld, boeiend

Identifiers

SKUSKU-7992