De essays
de Montaigne, Michel

de Montaigne, Michel. [Translated by van Pinxteren, Hans]. De essays. Met een nawoord van Afshin Ellian. Amsterdam: Athenaeum – Polak & Van Gennep, 2015. 1474 pages. Volumes: 1 volume. Eighth Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Volledige vertaling van de ‘Essays’ van Michel de Montaigne (1533-1592), de aanvankelijk stoicijnse filosoof die later overging tot een gematigd scepticisme, tot uiting komend in zijn devies ‘Que sais-je’. Het was niet zijn bedoeling via de essays met zijn persoonlijke ervaringen zijn eigen opvattingen op te dringen, maar om een ieder bewust te maken van zijn eigen verantwoording. Hij koos geen partij en wilde steeds zijn eigen onafhankelijkheid, zijn innerlijke vrijheid bewaren. Zijn toon is verrassend modern en de problemen die hij bespreekt zijn van alle tijden. Een volumineuze uitgave, die uitstekend vertaald is. De citaten van klassieke auteurs die Montaigne aanhaalt en becommentarieert, worden in voetnoten vertaald. Het werk bevat een levensloop van Montaigne. Een keuze uit de Essays verscheen bij Het Spectrum*. Een tweede volledige vertaling wordt door Hans van Pinxteren in afleveringen gemaakt; daarvan zijn inmiddels zeven delen verschenen. Beide vertalingen zijn van hoog niveau. De Graaff blijft iets dichter bij het origineel, dat maakt zijn vertaling soms wat stroef; Van Pinxteren is vrijer en hedendaagser, wat de literaire kwaliteit ten goede komt.

35,00

In stock

General

Full TitleDe essays
Sub-titleMet een nawoord van Afshin Ellian
Original TitleEssais
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

Authorsde Montaigne, Michel
Translatorsvan Pinxteren, Hans

Imprint

PublisherAthenaeum - Polak & Van Gennep
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2015

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages1474
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionEighth Edition

Info

SummaryVolledige vertaling van de 'Essays' van Michel de Montaigne (1533-1592), de aanvankelijk stoicijnse filosoof die later overging tot een gematigd scepticisme, tot uiting komend in zijn devies 'Que sais-je'. Het was niet zijn bedoeling via de essays met zijn persoonlijke ervaringen zijn eigen opvattingen op te dringen, maar om een ieder bewust te maken van zijn eigen verantwoording. Hij koos geen partij en wilde steeds zijn eigen onafhankelijkheid, zijn innerlijke vrijheid bewaren. Zijn toon is verrassend modern en de problemen die hij bespreekt zijn van alle tijden. Een volumineuze uitgave, die uitstekend vertaald is. De citaten van klassieke auteurs die Montaigne aanhaalt en becommentarieert, worden in voetnoten vertaald. Het werk bevat een levensloop van Montaigne. Een keuze uit de Essays verscheen bij Het Spectrum*. Een tweede volledige vertaling wordt door Hans van Pinxteren in afleveringen gemaakt; daarvan zijn inmiddels zeven delen verschenen. Beide vertalingen zijn van hoog niveau. De Graaff blijft iets dichter bij het origineel, dat maakt zijn vertaling soms wat stroef; Van Pinxteren is vrijer en hedendaagser, wat de literaire kwaliteit ten goede komt

Identifiers

SKUSKU-0183
ISBN 139789025304126