Out of stock

De eeuw der onwetendheid
Wildiers, Max

Wildiers, Max. De eeuw der onwetendheid. Antwerpen / Amsterdam: De Nederlandsche Boekhandel / De Standaard, 1985. 171 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Max Wildiers verwierf zich internationale faam door in de vijftiger jaren de werken van Teilhard de Chardin uit te geven. Zijn boeken werden in veel talen vertaald. Voor de “Standaard der letteren” schreef hij jarenlang korte beschouwingen over werken van geleerden met wereldnaam. In deze bloemlezing vindt men een keuze hieruit. Centrale gedachte is: “De mens kan zich niet langer onttrekken aan de plicht evenwicht en harmonie na te streven met de hem omringende natuur, vanuit het besef dat het eigen bestaan hierbij op het spel staat”. Ondanks al ons weten en al ons kunnen blijft ons weten over wat wij met ons zelf en met de natuur aan het doen zijn uiterst gering. Vandaar de provocerende titel van het boek. Korte stukjes, prettig leesbaar. Telkens weer aansporingen om zelf na te denken en ook om de besproken auteurs zelf ter hand te nemen.

11,00

Out of stock

General

Full TitleDe eeuw der onwetendheid
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWildiers, Max

Imprint

PublisherDe Nederlandsche Boekhandel / De Standaard
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam
Release Year1985

Description

Pages171
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryMax Wildiers verwierf zich internationale faam door in de vijftiger jaren de werken van Teilhard de Chardin uit te geven. Zijn boeken werden in veel talen vertaald. Voor de "Standaard der letteren" schreef hij jarenlang korte beschouwingen over werken van geleerden met wereldnaam. In deze bloemlezing vindt men een keuze hieruit. Centrale gedachte is: "De mens kan zich niet langer onttrekken aan de plicht evenwicht en harmonie na te streven met de hem omringende natuur, vanuit het besef dat het eigen bestaan hierbij op het spel staat". Ondanks al ons weten en al ons kunnen blijft ons weten over wat wij met ons zelf en met de natuur aan het doen zijn uiterst gering. Vandaar de provocerende titel van het boek. Korte stukjes, prettig leesbaar. Telkens weer aansporingen om zelf na te denken en ook om de besproken auteurs zelf ter hand te nemen

Identifiers

SKUSKU-5332
ISBN 109028910425