De eerste polka
Bienek, Horst

Bienek, Horst. [Translated by Mooij, Martin]. De eerste polka. (Original Title: Die erste Polka). Amsterdam / Antwerpen: Elsevier Manteau, MCMLXXXII [1982]. 327 pages. Volumes: 1 volume. Series: Elseviers Literaire Serie. First Dutch Language Edition. 13 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Gleiwitz aan de duits-poolse grens, de nacht voor de overval. Te midden van een zinderende spanning in het met troepen propvolle stadje arrangeert de moeder van een soldaat een grootscheepse bruiloft. De nacht verloopt rampzalig, betekent voor haar het einde van een zelfgenoegzaam leven, voor haar zoon dat van zijn kinderjaren. Uitstekend beeld van een door nazi-propaganda vergiftigde duits-pools-joodse samenleving met sterk nationalistische gevoelens, van een puberteit te midden van uniformen en “Hajott”, van angst, wantrouwen en redeloos optimisme. Karakters zijn goed getypeerd, poezie, dramatiek en historie natuurlijk verweven, de traagheid wordt gecompenseerd door sfeer en levendige details.

9,50

In stock

General

Full TitleDe eerste polka
Original TitleDie erste Polka
SeriesElseviers Literaire Serie
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsBienek, Horst
TranslatorsMooij, Martin

Imprint

PublisherElsevier Manteau
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen

Description

H x L x W13 x 0 x 20 cm
Pages327
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryGleiwitz aan de duits-poolse grens, de nacht voor de overval. Te midden van een zinderende spanning in het met troepen propvolle stadje arrangeert de moeder van een soldaat een grootscheepse bruiloft. De nacht verloopt rampzalig, betekent voor haar het einde van een zelfgenoegzaam leven, voor haar zoon dat van zijn kinderjaren. Uitstekend beeld van een door nazi-propaganda vergiftigde duits-pools-joodse samenleving met sterk nationalistische gevoelens, van een puberteit te midden van uniformen en "Hajott", van angst, wantrouwen en redeloos optimisme. Karakters zijn goed getypeerd, poezie, dramatiek en historie natuurlijk verweven, de traagheid wordt gecompenseerd door sfeer en levendige details

Identifiers

SKUSKU-0215
ISBN 109010039870
ISBN 139789010039873