De eenhoorn
Murdoch, Iris

Murdoch, Iris. De eenhoorn. (Original Title: The unicorn). Amsterdam: Contact, 1972. 288 pages. Volumes: 1 volume. Series: Kaderreeks. Third Edition. 12,7 cm. x 20,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Dit verhaal van schuld en boete, lijden en verlossing is een allegorie tegen een “Gothic” cum moderne achtergrond, met kastelen en petroleumlampen, vliegtuigen, treinen en auto’s. De schooljuffrouw Marian – de Onschuld – wordt ingekapseld in een web van intrige en allusies in het kasteel van en rondom de persoon van haar werkgeefster Hannah – de Schuldige, Wetende. Half-gedwongen boet Hannah in afzondering voor het feit dat zij haar nu in Amerika wonende echtgenoot Peter van de rotsen heeft willen duwen omdat hij haar liefde voor een ander wreed bestraft heeft. Marian kan Hannah niet doen ontsnappen, letterlijk noch figuurlijk. Als Hannah en Peter beiden dood zijn, voelt Marian door haar betrokkenheid zich nu zelf met schuld beladen. Haar boete en verlossing zal zij zoeken in de wereld van de “gewone” mensen. Een vroeg werk van Iris Murdoch.

8,00

In stock

General

Full TitleDe eenhoorn
Original TitleThe unicorn
SeriesKaderreeks
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsMurdoch, Iris

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1972

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.3 cm
Pages288
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryDit verhaal van schuld en boete, lijden en verlossing is een allegorie tegen een "Gothic" cum moderne achtergrond, met kastelen en petroleumlampen, vliegtuigen, treinen en auto's. De schooljuffrouw Marian - de Onschuld - wordt ingekapseld in een web van intrige en allusies in het kasteel van en rondom de persoon van haar werkgeefster Hannah - de Schuldige, Wetende. Half-gedwongen boet Hannah in afzondering voor het feit dat zij haar nu in Amerika wonende echtgenoot Peter van de rotsen heeft willen duwen omdat hij haar liefde voor een ander wreed bestraft heeft. Marian kan Hannah niet doen ontsnappen, letterlijk noch figuurlijk. Als Hannah en Peter beiden dood zijn, voelt Marian door haar betrokkenheid zich nu zelf met schuld beladen. Haar boete en verlossing zal zij zoeken in de wereld van de "gewone" mensen. Een vroeg werk van Iris Murdoch

Identifiers

SKUSKU-2799
ISBN 109025462324