De dood in het hart
Sartre, Jean-Paul

Sartre, Jean Paul. [Translated by Mok, M.]. De dood in het hart. De wegen der vrijheid III. (Original Title: La mort dans l’âme). Amsterdam: Contact, 1971. 297 pages. Volumes: 1 volume. Series: Kaderreeks. Tenth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het derde deel van zijn romancyclus De wegen der vrijheid.

Sartres literaire en filosofische werk geniet enorme populariteit over de hele wereld. In zijn romancyclus “De wegen der vrijheid” zijn zijn groot kunstenaarschap en zijn existentialistische visie tot een harmonische eenheid versmolten.
Nadat in de eerste twee delen de dreiging van de bewogen jaren voor de tweede wereldoorlog suggestief in beeld is gebracht, roept “De dood in het hart”, het derde deel, op schokkende wijze het beeld op van de jammerlijke dagen van 1940, toen Frankrijk door de Duitse horden overweldigd werd.
Sartre beschrijft de enkeling, de Franse soldaat, te midden van de overrompelende gebeurtenissen vrijwel aan zijn lot overgelaten en aan de nederlaag prijsgegeven, en men ziet een militaire gemeenschap langzaam overgaan uit de sfeer van het afwachten naar die van de onafwendbare zekerheid van de nederlaag. Aan het eind blijft de lezer het beeld bij van mensen, die ondanks al hun tekortkomingen hardnekkig streven naar een overwinning op hoger niveau dan een zege die met moordend wapengeweld wordt bevochten..

9,00

In stock

General

Full TitleDe dood in het hart
Sub-titleDe wegen der vrijheid III
Original TitleLa mort dans l'âme
SeriesKaderreeks
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsSartre, Jean-Paul
TranslatorsMok, M.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1971

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages297
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionTenth Edition

Info

SummaryHet derde deel van zijn romancyclus De wegen der vrijheid. Sartres literaire en filosofische werk geniet enorme populariteit over de hele wereld. In zijn romancyclus "De wegen der vrijheid" zijn zijn groot kunstenaarschap en zijn existentialistische visie tot een harmonische eenheid versmolten. Nadat in de eerste twee delen de dreiging van de bewogen jaren voor de tweede wereldoorlog suggestief in beeld is gebracht, roept "De dood in het hart", het derde deel, op schokkende wijze het beeld op van de jammerlijke dagen van 1940, toen Frankrijk door de Duitse horden overweldigd werd. Sartre beschrijft de enkeling, de Franse soldaat, te midden van de overrompelende gebeurtenissen vrijwel aan zijn lot overgelaten en aan de nederlaag prijsgegeven, en men ziet een militaire gemeenschap langzaam overgaan uit de sfeer van het afwachten naar die van de onafwendbare zekerheid van de nederlaag. Aan het eind blijft de lezer het beeld bij van mensen, die ondanks al hun tekortkomingen hardnekkig streven naar een overwinning op hoger niveau dan een zege die met moordend wapengeweld wordt bevochten.

Identifiers

SKUSKU-2843
ISBN 10902546047X
ISBN 139789025460471