De dood in het hart
Sartre, Jean-Paul

Sartre, Jean-Paul. [Translated by Mok, M.]. De dood in het hart. De wegen der vrijheid III. (Original Title: La mort dans l’âme). Amsterdam: Contact, 1977. Printed by Tulp, Zwolle. 296 pages. Volumes: 1 volume. 13th Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het derde deel van zijn romancyclus De wegen der vrijheid.

Sartres literaire en filosofische werk geniet enorme populariteit over de hele wereld. In zijn romancyclus “De wegen der vrijheid” zijn zijn groot kunstenaarschap en zijn existentialistische visie tot een harmonische eenheid versmolten.
Nadat in de eerste twee delen de dreiging van de bewogen jaren voor de tweede wereldoorlog suggestief in beeld is gebracht, roept “De dood in het hart”, het derde deel, op schokkende wijze het beeld op van de jammerlijke dagen van 1940, toen Frankrijk door de Duitse horden overweldigd werd.
Sartre beschrijft de enkeling, de Franse soldaat, te midden van de overrompelende gebeurtenissen vrijwel aan zijn lot overgelaten en aan de nederlaag prijsgegeven, en men ziet een militaire gemeenschap langzaam overgaan uit de sfeer van het afwachten naar die van de onafwendbare zekerheid van de nederlaag. Aan het eind blijft de lezer het beeld bij van mensen, die ondanks al hun tekortkomingen hardnekkig streven naar een overwinning op hoger niveau dan een zege die met moordend wapengeweld wordt bevochten..

8,00

In stock

General

Full TitleDe dood in het hart
Sub-titleDe wegen der vrijheid III
Original TitleLa mort dans l'âme
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsSartre, Jean-Paul
TranslatorsMok, M.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterTulp
Printing PlaceZwolle
Release Year1977

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages296
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition13th Edition

Info

SummaryHet derde deel van zijn romancyclus De wegen der vrijheid. Sartres literaire en filosofische werk geniet enorme populariteit over de hele wereld. In zijn romancyclus "De wegen der vrijheid" zijn zijn groot kunstenaarschap en zijn existentialistische visie tot een harmonische eenheid versmolten. Nadat in de eerste twee delen de dreiging van de bewogen jaren voor de tweede wereldoorlog suggestief in beeld is gebracht, roept "De dood in het hart", het derde deel, op schokkende wijze het beeld op van de jammerlijke dagen van 1940, toen Frankrijk door de Duitse horden overweldigd werd. Sartre beschrijft de enkeling, de Franse soldaat, te midden van de overrompelende gebeurtenissen vrijwel aan zijn lot overgelaten en aan de nederlaag prijsgegeven, en men ziet een militaire gemeenschap langzaam overgaan uit de sfeer van het afwachten naar die van de onafwendbare zekerheid van de nederlaag. Aan het eind blijft de lezer het beeld bij van mensen, die ondanks al hun tekortkomingen hardnekkig streven naar een overwinning op hoger niveau dan een zege die met moordend wapengeweld wordt bevochten.

Identifiers

SKUSKU-2852
ISBN 10902546288X
ISBN 139789025462888