De dierenwinkel
Jiskefet

Jiskefet. De dierenwinkel. Amsterdam: De Harmonie, 1995. Printed by Pabo Print, Tilburg. 108 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 15 cm. x 22 cm..
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Dit boek bevat de complete tekst van de serie de Dierenwinkel die in het programma Jiskefet door de VPRO-tv gedurende de seizoenen 1992 tot en met 1995 werd uitgezonden.

RECENSIE:
Een min of meer vast onderdeel van het televisieprogramma ‘Jiskefet’ (Fries voor vuilnisvat) was De Dierenwinkel. In deze op een tamelijk vast stramien geborduurde reeks absurde sketches gaat het steeds om de confrontatie tussen de verkoper van een dierenwinkel (gespeeld door Herman Koch) en een klant (Michiel Romeyn), met af en toe een gastrolletje voor Kees Prins (als tweede klant, inspecteur, overvaller, besteller, naaktvisser of dierenvriend) en Annet Malherbe (als vrouw). Het geestige is dat er wel bij voortduring op zeer formele wijze over dieren wordt gesproken, maar dat er in de hele winkel geen beest te bekennen valt, alleen kartonnen dozen van wisselend formaat met etiketten waarop de inhoud vermeld wordt. Het is een moeilijk te definiëren vorm van humor die in hoofdzaak zit in de frictie tussen het taalgebruik en het onderwerp van gesprek. Daarom lenen deze sketches zich bij uitstek voor lezing en herlezing. Het boekje heeft een quasi-strokartonnen bandje met op de voorzijde een etiket met de titel..

6,00

In stock

General

Full TitleDe dierenwinkel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsJiskefet

Imprint

PublisherDe Harmonie
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterPabo Print
Printing PlaceTilburg
Release Year1995

Description

H x L x W15 x 0 x 22 cm
Pages108
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDit boek bevat de complete tekst van de serie de Dierenwinkel die in het programma Jiskefet door de VPRO-tv gedurende de seizoenen 1992 tot en met 1995 werd uitgezonden. RECENSIE: Een min of meer vast onderdeel van het televisieprogramma 'Jiskefet' (Fries voor vuilnisvat) was De Dierenwinkel. In deze op een tamelijk vast stramien geborduurde reeks absurde sketches gaat het steeds om de confrontatie tussen de verkoper van een dierenwinkel (gespeeld door Herman Koch) en een klant (Michiel Romeyn), met af en toe een gastrolletje voor Kees Prins (als tweede klant, inspecteur, overvaller, besteller, naaktvisser of dierenvriend) en Annet Malherbe (als vrouw). Het geestige is dat er wel bij voortduring op zeer formele wijze over dieren wordt gesproken, maar dat er in de hele winkel geen beest te bekennen valt, alleen kartonnen dozen van wisselend formaat met etiketten waarop de inhoud vermeld wordt. Het is een moeilijk te definiëren vorm van humor die in hoofdzaak zit in de frictie tussen het taalgebruik en het onderwerp van gesprek. Daarom lenen deze sketches zich bij uitstek voor lezing en herlezing. Het boekje heeft een quasi-strokartonnen bandje met op de voorzijde een etiket met de titel.

Identifiers

SKUSKU-3102
ISBN 109061694930