De consul honorair
Greene, Graham

Greene, Graham. [Translated by Schaap, H. W.]. De consul honorair. (Original Title: The Honorary Consul). Amsterdam: Contact, 1973. 312 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,7 cm. x 20,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Vertaling van “The honorary consul”, een van de beste recente romans van de bekende Britse schrijver Greene (geb. 1904), die al vele soortgelijke verhalen over Britten in verre landen heeft geschreven. Dit verhaal speelt zich af in een provincieplaatsje in Argentinie, waar Dr. Plarr zich heeft gevestigd. Doordat zijn vader een politieke gevangene in buurland Paraguay is, raakt Plarr zo half en half betrokken bij een ontvoeringsactie door Paraguaanse activisten. In plaats van de Amerikaanse ambassadeur wordt per ongeluk de zeer onbelangrijke Charley Fortnum, de consul honorair, ontvoerd. Plarr is een vriend van Charley en bovendien de minanar van Charleys veel jongere vrouw, een vroegere prostitue. Zoals bij Greene gewoonlijk, is het einde tragisch en ironisch; Plarr wordt gedood in plaats van Fortnum.

7,50

In stock

General

Full TitleDe consul honorair
Original TitleThe Honorary Consul
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGreene, Graham
TranslatorsSchaap, H. W.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1973

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.3 cm
Pages312
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryVertaling van "The honorary consul", een van de beste recente romans van de bekende Britse schrijver Greene (geb. 1904), die al vele soortgelijke verhalen over Britten in verre landen heeft geschreven. Dit verhaal speelt zich af in een provincieplaatsje in Argentinie, waar Dr. Plarr zich heeft gevestigd. Doordat zijn vader een politieke gevangene in buurland Paraguay is, raakt Plarr zo half en half betrokken bij een ontvoeringsactie door Paraguaanse activisten. In plaats van de Amerikaanse ambassadeur wordt per ongeluk de zeer onbelangrijke Charley Fortnum, de consul honorair, ontvoerd. Plarr is een vriend van Charley en bovendien de minanar van Charleys veel jongere vrouw, een vroegere prostitue. Zoals bij Greene gewoonlijk, is het einde tragisch en ironisch; Plarr wordt gedood in plaats van Fortnum

Identifiers

SKUSKU-2319
ISBN 109025462944
ISBN 139789025462949