De club der acrobaten
Bosschaerts, Eugène

Bosschaerts, Eugène. De club der acrobaten. ‘s-Gravenhage: A. A. M. Stols, [1958]. 295 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket. Signatures: Signed and dedicated by the Author.

SUMMARY:
Eugène Bosschaerts was beroepshalve ambtenaar bij het stadsbestuur te Antwerpen.
1926: Debuteerde als dichter met de bundel De teere snaar.
1935: Verlaat na twee dichtbundels het dichterschap en publiceert zijn eerste verhalen. Zijn Het vrolijk leven van Tijl Uilenspiegel blijkt een voltreffer. De 10de editie van dit boek zal in 1976 verschijnen.
1941: Daarna schreef hij eerder psychologische verhalen (o.a. De Mondscheinsonate in 1941), om te eindigen met vernuftig geconstrueerde romans, soms humoristisch en burlesk, maar tevens relativerend en sceptisch.
1958: Voor het eerst krijgen we een prozawerk van grotere omvang, De club der acrobaten, een stadsroman waarvan de structuur vrij ingewikkeld is, maar die in sommige fragmenten toont hoe goed de vertelkunst van deze vaak scherp-ironische auteur wel is.
1963: Zijn laatste roman is een detective Altijd op zondag.
23 juli 1965: Eugène Bosschaerts overleed te Antwerpen..

25,00

In stock

General

Full TitleDe club der acrobaten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBosschaerts, Eugène

Imprint

PublisherA. A. M. Stols
Publishing Place's-Gravenhage

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages295
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SignaturesSigned and dedicated by the Author
SummaryEugène Bosschaerts was beroepshalve ambtenaar bij het stadsbestuur te Antwerpen. 1926: Debuteerde als dichter met de bundel De teere snaar. 1935: Verlaat na twee dichtbundels het dichterschap en publiceert zijn eerste verhalen. Zijn Het vrolijk leven van Tijl Uilenspiegel blijkt een voltreffer. De 10de editie van dit boek zal in 1976 verschijnen. 1941: Daarna schreef hij eerder psychologische verhalen (o.a. De Mondscheinsonate in 1941), om te eindigen met vernuftig geconstrueerde romans, soms humoristisch en burlesk, maar tevens relativerend en sceptisch. 1958: Voor het eerst krijgen we een prozawerk van grotere omvang, De club der acrobaten, een stadsroman waarvan de structuur vrij ingewikkeld is, maar die in sommige fragmenten toont hoe goed de vertelkunst van deze vaak scherp-ironische auteur wel is. 1963: Zijn laatste roman is een detective Altijd op zondag. 23 juli 1965: Eugène Bosschaerts overleed te Antwerpen.

Identifiers

SKUSKU-7941