De buitenstaander
Debray, Régis

Debray, Régis. [Translated by Maso, Benjo]. De buitenstaander. (Original Title: L’indésirable). Utrecht / Antwerpen: A. W. Bruna & Zoon, 1977. 239 pages. [Edition unknown].
Softcover.

SUMMARY:
Frank, een jonge Zwitserse intellectueel, is twee jaar geleden naar Zuid-Amerika vertrokken en neemt deel aan het verzet tegen de fascistoïde machthebbers in een Venezuela-achtige staat.
Frank raakt zijdelings betrokken in de onenigheid tussen zijn communistische en niet-communistische kameraden van de guerrillabeweging. Maar met al zijn idealen blijft hij een vreemdeling. Voor Celia, zijn grote liefde die besluit dat ze meer van de revolutie dan van hem houdt (“Mensen zijn niet als broeders. Hun leven is gebrandmerkt door de kleur blauw van de hemel waaronder ze zijn opgegroeid.”). Voor zijn kameraden van het verzet. En voor de oude Manuel die “sinds de Spaanse burgeroorlog met zijn door touwen bij elkaar gehouden kartonnen koffertje van de ene mislukte revolutie naar de andere trekt”.
Régis Debray (1940), Frans intellectueel, kind van de haute-bourgeoisie, is in de jaren zestig naar Zuid-Amerika vertrokken en heeft zich daar ingezet voor revolutie en democratie. Ter dood veroordeeld door een Boliviaans militair gerechtshof, werd Debray – door rechtstreeks toedoen van de toenmalige president Charles de Gaulle – na vier jaar gevangenisstraf aan Frankrijk uitgeleverd. Debray heeft zijn ervaringen met de guerillero’s verwerkt in een roman, waarin hij vooral de nadruk legt hoe onoverbrugbaar de kloof blijkt tussen de Westeuropese en de Latijnsamerikaanse gevoelswereld en mentaliteit. De Europese revolutionair bleef een buitenstaander..

7,00

In stock

General

Full TitleDe buitenstaander
Original TitleL'indésirable
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsDebray, Régis
TranslatorsMaso, Benjo

Imprint

PublisherA. W. Bruna & Zoon
Publishing PlaceUtrecht / Antwerpen
Release Year1977

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20.5 cm
Pages239
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood Plus

Info

SummaryFrank, een jonge Zwitserse intellectueel, is twee jaar geleden naar Zuid-Amerika vertrokken en neemt deel aan het verzet tegen de fascistoïde machthebbers in een Venezuela-achtige staat. Frank raakt zijdelings betrokken in de onenigheid tussen zijn communistische en niet-communistische kameraden van de guerrillabeweging. Maar met al zijn idealen blijft hij een vreemdeling. Voor Celia, zijn grote liefde die besluit dat ze meer van de revolutie dan van hem houdt ("Mensen zijn niet als broeders. Hun leven is gebrandmerkt door de kleur blauw van de hemel waaronder ze zijn opgegroeid."). Voor zijn kameraden van het verzet. En voor de oude Manuel die "sinds de Spaanse burgeroorlog met zijn door touwen bij elkaar gehouden kartonnen koffertje van de ene mislukte revolutie naar de andere trekt". Régis Debray (1940), Frans intellectueel, kind van de haute-bourgeoisie, is in de jaren zestig naar Zuid-Amerika vertrokken en heeft zich daar ingezet voor revolutie en democratie. Ter dood veroordeeld door een Boliviaans militair gerechtshof, werd Debray - door rechtstreeks toedoen van de toenmalige president Charles de Gaulle - na vier jaar gevangenisstraf aan Frankrijk uitgeleverd. Debray heeft zijn ervaringen met de guerillero's verwerkt in een roman, waarin hij vooral de nadruk legt hoe onoverbrugbaar de kloof blijkt tussen de Westeuropese en de Latijnsamerikaanse gevoelswereld en mentaliteit. De Europese revolutionair bleef een buitenstaander.

Identifiers

SKUSKU-2815
ISBN 109022973670