De boeteling
Singer, Isaac Bashevis

,

Singer, Isaac Bashevis. [Translated by Kurpershoek, René]. De boeteling. (Original Title: The Penitent). Amsterdam: De Arbeiderspers, 1989. 154 pages. Volumes: 1 volume. Series: Grote ABC. Second Edition. Grote ABC nr. 494. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een rijke joodse Amerikaanse zakenman walgt van het overspelige materialistische leven dat hij leidt. Hij vertrekt naar Israel maar ontmoet daar dezelfde door hem verafschuwde mentaliteit. Hij mist bovendien de ware overtuiging om geheel te gaan leven volgens de strenge joodse wetten en is zodoende weer gedwongen tot veel compromissen. Dan ontmoet hij de leider van een ultra-orthodoxe sekte die een compromisioos leven leidt. Hij trouwt met diens dochter en keert terug tot het ware geloof en de essentie van het leven. In een nawoord neemt schrijver afstand van de argumenten die hij zijn hoofdpersoon in de mond legt om zijn handelwijze te verklaren. Schitterend geschreven, in een zeer beeldend zorgvuldig woordgebruik, toegankelijker dan diverse andere boeken van deze schrijver (Nobelprijswinnaar).

8,50

In stock

General

Full TitleDe boeteling
Original TitleThe Penitent
SeriesGrote ABC
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsSinger, Isaac Bashevis
TranslatorsKurpershoek, René

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages154
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition
CommentsGrote ABC nr. 494

Info

SummaryEen rijke joodse Amerikaanse zakenman walgt van het overspelige materialistische leven dat hij leidt. Hij vertrekt naar Israel maar ontmoet daar dezelfde door hem verafschuwde mentaliteit. Hij mist bovendien de ware overtuiging om geheel te gaan leven volgens de strenge joodse wetten en is zodoende weer gedwongen tot veel compromissen. Dan ontmoet hij de leider van een ultra-orthodoxe sekte die een compromisioos leven leidt. Hij trouwt met diens dochter en keert terug tot het ware geloof en de essentie van het leven. In een nawoord neemt schrijver afstand van de argumenten die hij zijn hoofdpersoon in de mond legt om zijn handelwijze te verklaren. Schitterend geschreven, in een zeer beeldend zorgvuldig woordgebruik, toegankelijker dan diverse andere boeken van deze schrijver (Nobelprijswinnaar)

Identifiers

SKUSKU-0143
ISBN 109029545917