De bazuinengelen
Dendermonde, Max

Dendermond, Max. De bazuinengelen. Amsterdam: Em. Querido, MCMLXIV [1964]. 48 pages. Volumes: 1 volume. Series: De boekvink, literatuur in miniatuur. First Edition. 11,5 cm. x 18,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Hoewel Max Dendermonde een paar romans heeft geschreven, waarin onmiskenbaar zeer particuliere ervaringen zijn verwerkt, is hij in de boekvorm toch nooit voor de dag gekomen met een ronduit autobiografisch geschrift. Zijn novelle “De bazuinengelen” is in ieder geval een benadering daarvan. Ter wille van de vertelling heeft hij weliswaar een aantal omstandigheden enigszins omgebogen, maar de kern van het verhaal (de verhouding tot zijn vader) berust op waarheid. De klok met de bazuinengelen bestáát, de merkwaardige strijd daarover hééft plaats gevonden, en inderdaad in de sfeer van Kerstmis en jaarwisseling, waarvan voortdurend sprake is in dit zorgvuldig gebouwde, snel vertelde en wrange verhaal. Het is tegelijk ook teder en vol begrip voor de medemens, met wie men nu eenmaal te leven heeft, goedschiks of kwaadschiks.

3,50

In stock

General

Full TitleDe bazuinengelen
SeriesDe boekvink, literatuur in miniatuur
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDendermonde, Max

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.5 cm
Pages48
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHoewel Max Dendermonde een paar romans heeft geschreven, waarin onmiskenbaar zeer particuliere ervaringen zijn verwerkt, is hij in de boekvorm toch nooit voor de dag gekomen met een ronduit autobiografisch geschrift. Zijn novelle "De bazuinengelen" is in ieder geval een benadering daarvan. Ter wille van de vertelling heeft hij weliswaar een aantal omstandigheden enigszins omgebogen, maar de kern van het verhaal (de verhouding tot zijn vader) berust op waarheid. De klok met de bazuinengelen bestáát, de merkwaardige strijd daarover hééft plaats gevonden, en inderdaad in de sfeer van Kerstmis en jaarwisseling, waarvan voortdurend sprake is in dit zorgvuldig gebouwde, snel vertelde en wrange verhaal. Het is tegelijk ook teder en vol begrip voor de medemens, met wie men nu eenmaal te leven heeft, goedschiks of kwaadschiks

Identifiers

SKUSKU-7915