De Baldadige Vertelsels
De Balzac, Honore

De Balzac, Honore. [Illustrated by Doré, Gustave]. [Translated by de Jong, A. M.]. De Baldadige Vertelsels. Byeengegaert in de abdyen van Touraysne ende ondeugenderwyse in het licht gegeven door den sinjeur Honoré de Balzac tot vermaeck der pantagruélisten ende geene anderen. Bussem: Aelderick Strengholt, MCMLXXXI [1981]. 129 pages. Volumes: 1 volume. Reprint. 20 cm. x 28,5 cm.
Condition: Fine Plus. Faux Leather.

SUMMARY:
A.M. de Jong zette een aantal vrijmoedige vertellingen van Honore de Balzac om in “eenen scijn van out-Dietsce spraecke”. Zoals ook Balzac indertijd deze vertellingen schreef in een taal die in een verstaanbare bastaardvorm de indruk opriep van oud te zijn. Het kost wel enige moeite om de verhalen in deze taal te volgen maar de verdienste is dat daardoor wel een dimensie wordt toegevoegd aan het klimaat van de tijd waarin ze spelen. De vertelsels zijn – zegt De Balzac – “de lachende luymen van goede oude monniken”. Voor wie niet tegen het genoemde taalgebruik opziet zijn de vertelsels zeker nu nog genietbaar. De presentatie van het boek is uitermate fraai; de tekst is verlucht met prenten van Gustave Dore en een door Levigne in koper gegraveerd portret van De Balzac..

9,00

In stock

General

Full TitleDe Baldadige Vertelsels
Sub-titleByeengegaert in de abdyen van Touraysne ende ondeugenderwyse in het licht gegeven door den sinjeur Honoré de Balzac tot vermaeck der pantagruélisten ende geene anderen
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsDe Balzac, Honore
IllustratorsDoré, Gustave
Translatorsde Jong, A. M.

Imprint

PublisherAelderick Strengholt
Publishing PlaceBussem

Description

H x L x W20 x 0 x 28.5 cm
Pages129
Volumes1 volume
Cover FormatFaux Leather
ConditionFine Plus

Editorial

EditionReprint

Info

SummaryA.M. de Jong zette een aantal vrijmoedige vertellingen van Honore de Balzac om in "eenen scijn van out-Dietsce spraecke". Zoals ook Balzac indertijd deze vertellingen schreef in een taal die in een verstaanbare bastaardvorm de indruk opriep van oud te zijn. Het kost wel enige moeite om de verhalen in deze taal te volgen maar de verdienste is dat daardoor wel een dimensie wordt toegevoegd aan het klimaat van de tijd waarin ze spelen. De vertelsels zijn - zegt De Balzac - "de lachende luymen van goede oude monniken". Voor wie niet tegen het genoemde taalgebruik opziet zijn de vertelsels zeker nu nog genietbaar. De presentatie van het boek is uitermate fraai; de tekst is verlucht met prenten van Gustave Dore en een door Levigne in koper gegraveerd portret van De Balzac.

Identifiers

SKUSKU-2555
ISBN 139789060104989