De avonden
Van Het Reve, Gerard Kornelis

Van Het Reve, Gerard Kornelis. De avonden. Een winterverhaal. Amsterdam: Uitgeverij De Bezige Bij, 1970. 196 pages. 19th Edition.
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
De avonden is een van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur het is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste. In Frits van Egters weerspiegelt zich de jeugd, die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid. humor en de hoop dat er toch een hoger en groter Iets bestaat, houden hem op de been. De geluiden van afschuw over dit boek, bijvoorbeeld door Godfried Bomans, die meende dat Reves geestelijke gezondheid ‘bij een langer aanhouden van deze gesteldheid ernstig gevaar loopt’, zijn inmiddels ernstig tegengesproken door de velen voor wie De Avonden het mooiste boek is dat ze ooit lazen..

5,00

In stock

General

Full TitleDe avonden
Sub-titleEen winterverhaal
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Het Reve, Gerard Kornelis

Imprint

PublisherUitgeverij De Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1970

Description

Pages196
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

Edition19th Edition

Info

SummaryNL: De avonden is een van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur het is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste. In Frits van Egters weerspiegelt zich de jeugd, die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid. humor en de hoop dat er toch een hoger en groter Iets bestaat, houden hem op de been. De geluiden van afschuw over dit boek, bijvoorbeeld door Godfried Bomans, die meende dat Reves geestelijke gezondheid 'bij een langer aanhouden van deze gesteldheid ernstig gevaar loopt', zijn inmiddels ernstig tegengesproken door de velen voor wie De Avonden het mooiste boek is dat ze ooit lazen.

Identifiers

SKUSKU-7994