De arkvaarders
Provoost, Anne

Provoost, Anne. De arkvaarders. Amsterdam / Antwerpen: Em. Querido, 2001. 296 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 13,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Re Jana ontvlucht met haar ouders het stijgende water van Kanaän. In de woestijn diep landinwaarts wordt een reusachtig vaartuig gebouwd, maar de plaatsen op de ark blijken voorbehouden aan de bouwheer en de zijnen. Re Jana slaagt erin de liefde van de jongste zoon van de bouwheer te winnen en verzekert zich zo van een plek op het schip. Maar dan komt Neelata op de werf, het meisje dat is voorbestemd om zijn vrouw te worden.

RECENSIE:
Noach laat de ark bouwen, geholpen door een deskundige uit een vreemd volk. Diens dochter Re Jana (ik-figuur) wint de liefde van Noachs zoon Cham. Zo lukt het haar aan boord te komen en de gruwelijke reis over de wateren mee te maken. Een wat verwarrend boek, dat meer dan eens gelezen moet worden, over naijver, blind(?) geloof, wreedheid, bedrog en ontrouw aan beloften, moedwil en misverstand, moord en zelfmoord. Je ziet de mensen met hun idealen (onderling conflicterend) en met hun tekortkomingen. Het in feite pessimistische verhaal is, vanuit Re Jana’s perspectief, zeer stijlvol en beeldend in vaak verrassende, maar niet erg gemakkelijke taal geschreven. Het verloopt nogal traag, de schrijver neemt er de tijd voor. Het verhaal vraagt om een geduldige lezer, die teug voor teug wil genieten in plaats van het glas in een lange slok te ledigen. Een volwassen literaire roman voor jong volwassen lezers met ervaring en een ontwikkelde smaak. Zo is ook de uitvoering: prima verzorgde druk in een kloeke paperback. Winnaar van de Gouden Zoen 2002.

9,00

In stock

General

Full TitleDe arkvaarders
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsProvoost, Anne

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2001

Description

H x L x W13.5 x 0 x 22 cm
Pages296
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryRe Jana ontvlucht met haar ouders het stijgende water van Kanaän. In de woestijn diep landinwaarts wordt een reusachtig vaartuig gebouwd, maar de plaatsen op de ark blijken voorbehouden aan de bouwheer en de zijnen. Re Jana slaagt erin de liefde van de jongste zoon van de bouwheer te winnen en verzekert zich zo van een plek op het schip. Maar dan komt Neelata op de werf, het meisje dat is voorbestemd om zijn vrouw te worden. RECENSIE: Noach laat de ark bouwen, geholpen door een deskundige uit een vreemd volk. Diens dochter Re Jana (ik-figuur) wint de liefde van Noachs zoon Cham. Zo lukt het haar aan boord te komen en de gruwelijke reis over de wateren mee te maken. Een wat verwarrend boek, dat meer dan eens gelezen moet worden, over naijver, blind(?) geloof, wreedheid, bedrog en ontrouw aan beloften, moedwil en misverstand, moord en zelfmoord. Je ziet de mensen met hun idealen (onderling conflicterend) en met hun tekortkomingen. Het in feite pessimistische verhaal is, vanuit Re Jana's perspectief, zeer stijlvol en beeldend in vaak verrassende, maar niet erg gemakkelijke taal geschreven. Het verloopt nogal traag, de schrijver neemt er de tijd voor. Het verhaal vraagt om een geduldige lezer, die teug voor teug wil genieten in plaats van het glas in een lange slok te ledigen. Een volwassen literaire roman voor jong volwassen lezers met ervaring en een ontwikkelde smaak. Zo is ook de uitvoering: prima verzorgde druk in een kloeke paperback. Winnaar van de Gouden Zoen 2002

Identifiers

SKUSKU-7940
ISBN 109021479583
ISBN 139789021479583