Damesverhalen
Faro, Isaac

Faro, Isaac. Damesverhalen. Amsterdam: Em. Querido, MCMLXVI [1966]. 224 pages. Volumes: 1 volume. Series: Reuzensalamander. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Wie deze bundel aanschaft, verlangend naar nog meer liefdesgeschiedenissen in de trant van de damesbladen, doet zeker een goede koop. Want ook deze Damesverhalen zijn geschreven om te ontroeren en te amuseren. De typische romantiek ontbreekt weliswaar grotendeels (de schrijver betuigt in het voorwoord zijn spijt hierover) maar dit wordt goed gemaakt door een ruimere dosering min of meer verhulde erotiek. De wat meer gecompliceerde lezers, de zoekers naar achtergronden, kunnen eveneens aan hun trekken komen. Zij kunnen bijvoorbeeld opmerken hoe de schrijver zijn behoefte aan travestie probeert te bevredigen. In het eerste verhaal, eigenlijk een korte roman, durft hij zijn rol nog niet aan: de vrouwelijke ik-figuur blijkt halverwege een bedenksel van de mannelijke hoofdpersoon. In de drie Joke-verhalen vereenzelvigt hij zich meer direct met de vrouw.

6,00

In stock

General

Full TitleDamesverhalen
SeriesReuzensalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsFaro, Isaac

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages224
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryWie deze bundel aanschaft, verlangend naar nog meer liefdesgeschiedenissen in de trant van de damesbladen, doet zeker een goede koop. Want ook deze Damesverhalen zijn geschreven om te ontroeren en te amuseren. De typische romantiek ontbreekt weliswaar grotendeels (de schrijver betuigt in het voorwoord zijn spijt hierover) maar dit wordt goed gemaakt door een ruimere dosering min of meer verhulde erotiek. De wat meer gecompliceerde lezers, de zoekers naar achtergronden, kunnen eveneens aan hun trekken komen. Zij kunnen bijvoorbeeld opmerken hoe de schrijver zijn behoefte aan travestie probeert te bevredigen. In het eerste verhaal, eigenlijk een korte roman, durft hij zijn rol nog niet aan: de vrouwelijke ik-figuur blijkt halverwege een bedenksel van de mannelijke hoofdpersoon. In de drie Joke-verhalen vereenzelvigt hij zich meer direct met de vrouw

Identifiers

SKUSKU-7950