Cadavre exquis
Van Laerhoven, Bob

Van Laerhoven, Bob. Cadavre exquis. Antwerpen: Dedalus, 1992. 208 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een schilder van omstreeks vijftig jaar bevindt zich in een nogal desperate fase van zijn leven. Hij raakt ervan op de hoogte dat zijn oude moeder in zijn Vlaamse geboortedorp gestorven is en besluit de begrafenis bij te wonen. Vervolgens ontrolt zich een bonte mengeling van verhalen in de ik-, jij–, en hij-vorm, monologen, exclamaties en andersoortige teksten, waarin voortdurend deze ‘Drees’ de hoofdfiguur blijkt. Om een en ander nog verwarrender te maken, wekt de auteur regelmatig de suggestie dat dit alles slechts fictie is. Het allesoverheersende thema: wie intensief met de hoofdpersoon omgaat, zal waarschijnlijk sterven, meestal door het fatale falen van deze figuur. Enige overeenkomst met het surrealistische genre van ‘le cadavre’ is eigenlijk niet waarneembaar, tenzij de auteur zijn woeste associatieve schepping met deze term wil ironiseren.

8,00

In stock

General

Full TitleCadavre exquis
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Laerhoven, Bob

Imprint

PublisherDedalus
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages208
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryEen schilder van omstreeks vijftig jaar bevindt zich in een nogal desperate fase van zijn leven. Hij raakt ervan op de hoogte dat zijn oude moeder in zijn Vlaamse geboortedorp gestorven is en besluit de begrafenis bij te wonen. Vervolgens ontrolt zich een bonte mengeling van verhalen in de ik-, jij--, en hij-vorm, monologen, exclamaties en andersoortige teksten, waarin voortdurend deze 'Drees' de hoofdfiguur blijkt. Om een en ander nog verwarrender te maken, wekt de auteur regelmatig de suggestie dat dit alles slechts fictie is. Het allesoverheersende thema: wie intensief met de hoofdpersoon omgaat, zal waarschijnlijk sterven, meestal door het fatale falen van deze figuur. Enige overeenkomst met het surrealistische genre van 'le cadavre' is eigenlijk niet waarneembaar, tenzij de auteur zijn woeste associatieve schepping met deze term wil ironiseren

Identifiers

SKUSKU-2146
ISBN 109052810532