Bunkers bouwen
Stoute, René

Stoute, René. Bunkers bouwen. Verhalen. Amsterdam: De Arbeiderspers, 1986. Printed by Tulp, Zwolle. 169 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Deze verhalen spelen zich voor het grootste deel af tussen de muren van gevangenissen, waar de ik-verteller leert omgaan met de beperkingen, de kleine vreugden en de nooit ingeloste verwachtingen van dit ‘wrede theater’. Hij bereikt tenslotte zelfs het punt waarop hij zich overgeeft aan het gevoel van veiligheid dat hij in de buitenwereld nooit meer zal weten aan te treffen. Indringend worden ervaringen met bewakend personeel, bajesklanten, hervormingen en therapiegroepen beschreven. De stijl is helder -realistisch, op de man af en toch doorweven met poetische passages zoals in het titelverhaal dat het hoogtepunt vormt van de bundel. Een ander verhaal om stil van te worden is ‘Het ongenoegen van Carlos P.’ dat handelt over de ontoereikendheid van de hulpverlening aan verslaafden. Steeds slaagt de auteur erin de problemen van mensen in de marginaliteit sereen onder de aandacht te brengen en de zwakke plekken in het systeem aan te wijzen. Wie zich door deze knappe, humane verhalen, waarvan er verscheidene door de tijd niet kapot te krijgen zijn, laat meeslepen, zal een schrijver van formaat ontdekken..

8,00

In stock

General

Full TitleBunkers bouwen
Sub-titleVerhalen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsStoute, René

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterTulp
Printing PlaceZwolle
Release Year1986

Description

Pages169
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDeze verhalen spelen zich voor het grootste deel af tussen de muren van gevangenissen, waar de ik-verteller leert omgaan met de beperkingen, de kleine vreugden en de nooit ingeloste verwachtingen van dit 'wrede theater'. Hij bereikt tenslotte zelfs het punt waarop hij zich overgeeft aan het gevoel van veiligheid dat hij in de buitenwereld nooit meer zal weten aan te treffen. Indringend worden ervaringen met bewakend personeel, bajesklanten, hervormingen en therapiegroepen beschreven. De stijl is helder -realistisch, op de man af en toch doorweven met poetische passages zoals in het titelverhaal dat het hoogtepunt vormt van de bundel. Een ander verhaal om stil van te worden is 'Het ongenoegen van Carlos P.' dat handelt over de ontoereikendheid van de hulpverlening aan verslaafden. Steeds slaagt de auteur erin de problemen van mensen in de marginaliteit sereen onder de aandacht te brengen en de zwakke plekken in het systeem aan te wijzen. Wie zich door deze knappe, humane verhalen, waarvan er verscheidene door de tijd niet kapot te krijgen zijn, laat meeslepen, zal een schrijver van formaat ontdekken.

Identifiers

SKUSKU-2110
ISBN 109029546786