Buiten adam
Schrameijer, Flip

Schrameijer, Flip. Buiten adam. Amsterdam: Promentheus, 1992. 20 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Saddle Stitching.

SUMMARY:
Drie Amsterdamse burgers in hun late jeugd vertellen beurtelings hun ervaringen van voornamelijk sexuele aard tijdens een jaar dat beslissend blijkt voor de rest van hun levens. Jan en Tomas vormen een opvallend promiscue echtpaar; met name de vrouw, Jan, leidt een druk erotisch bestaan naast haar politieke werk. De derde hoofdpersoon, prosituée Michelle, ontvangt Tomas regelmatig en deelt tevens het bed met Jan. Dit alles gaat maar voort, tegen een achtergrond van drugs en drank. Deze drie leiden een leven dat niet vol te houden is, maar alleen de prostituée gaat over tot een geregelder vorm van bestaan. Jan en Tomas blijven ‘op jacht’ en laten niet na een zielige indruk te maken. Hierin schuilt de ironie van deze roman, waarin aldus de hoofdfiguren exemplarisch zijn voor het lachwekkende post-jaren-zestig gedrag in hoofdstedelijke kringen.

3,00

In stock

General

Full TitleBuiten adam
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSchrameijer, Flip

Imprint

PublisherPromentheus
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages20
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSaddle Stitching
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDrie Amsterdamse burgers in hun late jeugd vertellen beurtelings hun ervaringen van voornamelijk sexuele aard tijdens een jaar dat beslissend blijkt voor de rest van hun levens. Jan en Tomas vormen een opvallend promiscue echtpaar; met name de vrouw, Jan, leidt een druk erotisch bestaan naast haar politieke werk. De derde hoofdpersoon, prosituée Michelle, ontvangt Tomas regelmatig en deelt tevens het bed met Jan. Dit alles gaat maar voort, tegen een achtergrond van drugs en drank. Deze drie leiden een leven dat niet vol te houden is, maar alleen de prostituée gaat over tot een geregelder vorm van bestaan. Jan en Tomas blijven 'op jacht' en laten niet na een zielige indruk te maken. Hierin schuilt de ironie van deze roman, waarin aldus de hoofdfiguren exemplarisch zijn voor het lachwekkende post-jaren-zestig gedrag in hoofdstedelijke kringen

Identifiers

SKUSKU-7917
ISBN 109053331123