Brazilië, Brazilië
Ribeiro, João Ubaldo

Ribeiro, João Ubaldo. [Translated by Lemmens, Harrie]. Brazilië, Brazilië. (Original Title: Viva o povo Brasileiro). Baarn: Diogenes, 1993. 535 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Brazilië, Brazilië is een grootse enmeeslepende familiekroniek,
die bijna 400 jaar omspant, waarin João Ubaldo Ribeiro de geschiedenis en de ziel van Brazilië en de Brazilianen blootlegt.

RECENSIE:
Breed opgezette historische familiekroniek over het leven in de stad en op het platteland in de Braziliaanse deelstaat Bahia. De roman speelt zich hoofdzakelijk af in de veelbewogen 19e eeuw – einde van de koloniale tijd, nadagen van de slavernij, oorlog met Paraguay, uitroeping van de Republiek – met een terugblik op de 17e eeuw en een epiloog tot in onze tijd. De kleurrijke, maar soms wel wat breedsprakige roman kan ook gelezen worden als een speurtocht naar de wortels van de huidige Braziliaanse samenleving met zijn sociale problematiek èn zijn zeer eigen culturele identiteit. De schrijver, geboren in Bahia in 1941, kreeg een opleiding voor journalist en leerde als verslaggever het binnenland goed kennen. Hij debuteerde al op zijn zeventiende met een bundel verhalen en werd in 1971 bekend met de roman ‘Sargento Getulio’ die werd verfilmd en bewerkt tot t.v.-serie. ‘Brazilië…’ uit 1984 werd in dat land een veelbesproken bestseller. De schrijftrant van Ribeiro laat zich enigszins vergelijken met die van Isabel Allende.

8,50

In stock

General

Full TitleBrazilië, Brazilië
Original TitleViva o povo Brasileiro
LanguageDutch
Original LanguagePortuguese

Creators

AuthorsRibeiro, João Ubaldo
TranslatorsLemmens, Harrie

Imprint

PublisherDiogenes
Publishing PlaceBaarn
Release Year1993

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages535
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryBrazilië, Brazilië is een grootse enmeeslepende familiekroniek, die bijna 400 jaar omspant, waarin João Ubaldo Ribeiro de geschiedenis en de ziel van Brazilië en de Brazilianen blootlegt. RECENSIE: Breed opgezette historische familiekroniek over het leven in de stad en op het platteland in de Braziliaanse deelstaat Bahia. De roman speelt zich hoofdzakelijk af in de veelbewogen 19e eeuw - einde van de koloniale tijd, nadagen van de slavernij, oorlog met Paraguay, uitroeping van de Republiek - met een terugblik op de 17e eeuw en een epiloog tot in onze tijd. De kleurrijke, maar soms wel wat breedsprakige roman kan ook gelezen worden als een speurtocht naar de wortels van de huidige Braziliaanse samenleving met zijn sociale problematiek èn zijn zeer eigen culturele identiteit. De schrijver, geboren in Bahia in 1941, kreeg een opleiding voor journalist en leerde als verslaggever het binnenland goed kennen. Hij debuteerde al op zijn zeventiende met een bundel verhalen en werd in 1971 bekend met de roman 'Sargento Getulio' die werd verfilmd en bewerkt tot t.v.-serie. 'Brazilië...' uit 1984 werd in dat land een veelbesproken bestseller. De schrijftrant van Ribeiro laat zich enigszins vergelijken met die van Isabel Allende

Identifiers

SKUSKU-0644
ISBN 109060749979
ISBN 139789060749975