Boontjes 1963
Boon, Louis Paul

Boon, Louis Paul. [Edited by Weverbergh, Julien – De Wispelaere, Paul]. Boontjes 1963. Antwerpen / Baarn: Houtekiet, 1994. 413 pages. Volumes: 1 volume. First Published Edition. 13,5 cm. x 22 cm.
Condition: Mint. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
In het vierde deel van de cursiefjes die tussen 1959 en 1978 in de socialistische krant Vooruit stonden, geeft Boon zijn zelfportret: ‘Hij was niet groot, wat dik en aan de achterkant gebarsten…’ Sommigen gaven hem dan ook de bijnaam van ‘boontje’. Hij representeert de ‘burgerlijke’ kant van Boon die anekdotes vertelt, bijvoorbeeld over de man die zich door een psychiater liet onderzoeken voor een minderwaardigheidscomplex en te horen kreeg: Man, je hebt geen minderwaardigheidscomplex, je bént minderwaardig. Aanvankelijk had Boon een roman fleuve willen schrijven. Maar in de vijfhonderdste aflevering – op 24 juli 1961 – bekende hij dat daar niets van terecht kwam. Twee jaar later legt hij uit welke functie zijn geschrijf nog wél heeft: ‘Het blijft bij een oppervlakkig overschouwen, alsof hij telkens opnieuw denkt: ‘Wel, dat is nu het belangrijkste wat vandaag weer gebeurd is… gelukkig heb ik er geen nadeel bij ondervonden.’.

25,00

In stock

General

Full TitleBoontjes 1963
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBoon, Louis Paul
EditorsWeverbergh, Julien - De Wispelaere, Paul

Imprint

PublisherHoutekiet
Publishing PlaceAntwerpen / Baarn
Release Year1994

Description

H x L x W13.5 x 0 x 22 cm
Pages413
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionMint

Editorial

EditionFirst Published Edition

Info

SummaryIn het vierde deel van de cursiefjes die tussen 1959 en 1978 in de socialistische krant Vooruit stonden, geeft Boon zijn zelfportret: 'Hij was niet groot, wat dik en aan de achterkant gebarsten...' Sommigen gaven hem dan ook de bijnaam van 'boontje'. Hij representeert de 'burgerlijke' kant van Boon die anekdotes vertelt, bijvoorbeeld over de man die zich door een psychiater liet onderzoeken voor een minderwaardigheidscomplex en te horen kreeg: Man, je hebt geen minderwaardigheidscomplex, je bént minderwaardig. Aanvankelijk had Boon een roman fleuve willen schrijven. Maar in de vijfhonderdste aflevering - op 24 juli 1961 - bekende hij dat daar niets van terecht kwam. Twee jaar later legt hij uit welke functie zijn geschrijf nog wél heeft: 'Het blijft bij een oppervlakkig overschouwen, alsof hij telkens opnieuw denkt: 'Wel, dat is nu het belangrijkste wat vandaag weer gebeurd is... gelukkig heb ik er geen nadeel bij ondervonden.'

Identifiers

SKUSKU-0747
ISBN 109052402035
ISBN 139789052402031