Out of stock

Boek van goede liefde
Ruiz, Juan

Ruiz, Juan. [Translated by Geers, G. J.]. Boek van goede liefde. (Original Title: Libro de Buen Amor). Amsterdam: De Arbeiderspers, MCMLIII [1953]. 267 pages. Volumes: 1 volume. Series: Scriptorium: een reeks van eeuwige geschriften. First Dutch Language Edition. 12 cm. x 19,5 cm.
Condition: Fine. Dust jacket slightly damaged on the back. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Het is voor onze cultuur een verheugend feit dat de Scriptorium Reeks dit werk, dat volgens velen een der drie voornaamste van de Spaanse literatuur is, nu binnen het bereik brengt van elke lezer. Er is een Engelse vertaling; deze Nederlandse is de tweede in de werled en geheel onafhankelijk, doordat de Nederlandse vertaler het werk van zijn Engelse collega nooit heeft gezien.
Als de liefde, de eros, de kracht is die alles doet streven “naar meer geluk, naar meer bewustheid, naar de vooruitgang” (Gide) dan is dit “Boek van goede liefde” van ruim zeshonderd jaar geleden zeker waard in alle boekenkasten een plaats te vinden op de religieus-philosofische planken..

8,00

Out of stock

General

Full TitleBoek van goede liefde
Original TitleLibro de Buen Amor
SeriesScriptorium: een reeks van eeuwige geschriften
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsRuiz, Juan
TranslatorsGeers, G. J.

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W12 x 0 x 19.5 cm
Pages267
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFineDust jacket slightly damaged on the back

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHet is voor onze cultuur een verheugend feit dat de Scriptorium Reeks dit werk, dat volgens velen een der drie voornaamste van de Spaanse literatuur is, nu binnen het bereik brengt van elke lezer. Er is een Engelse vertaling; deze Nederlandse is de tweede in de werled en geheel onafhankelijk, doordat de Nederlandse vertaler het werk van zijn Engelse collega nooit heeft gezien. Als de liefde, de eros, de kracht is die alles doet streven "naar meer geluk, naar meer bewustheid, naar de vooruitgang" (Gide) dan is dit "Boek van goede liefde" van ruim zeshonderd jaar geleden zeker waard in alle boekenkasten een plaats te vinden op de religieus-philosofische planken.

Identifiers

SKUSKU-0762