Bloemlezing
De Craene, Basiel

De Craene, Basiel. [Edited by Van Mechelen, Johan]. Bloemlezing. Gekozen en ingeleid door Johan Van Mechelen. Oudenaarde: Sanderus, 1955. 55 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Deze bloemlezing uit de poëzie van basiel de Craene, uitgekozen en ingeleid door Johan Van Mechelen, verscheen bij de gelegenheid van de vijf en zeventigste verjaardag en het vijftigjarig priesterjubileum van de dichter, in het jaar negentien honderd vijf en vijftig, en werd gedrukt op de persen van de drukkerij-uitgeverij Sanderus te Oudenaarde. 14 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Basiel De Craene (Waarschoot, 15 april 1880 – Merendree, 10 mei 1956) was een Vlaams dichter en priester.
Toen hij in 1931 tot pastoor benoemd werd van Bachte-Maria-Leerne nabij het kasteel van Ooidonk, een dorp van kunstenaars, begon hij zelf een eerste dichtbundel te schrijven. De idee van de jaarlijkse bijeenkomst van dichters begon te groeien.
Vanaf 1937 vonden zo de Vlaamse Poëziedagen in Bachte-Maria-Leerne plaats. Dat jaar gingen ze door in het park van het kasteel van Ooidonk van graaf t’Kint de Roodenbeke. Aangezien Basiel De Craene vervolgens als pastoor van Merendree werd aangesteld, werden de Poëziedagen vanaf 1938 in Merendree gehouden, waar ze tot 1955 werden georganiseerd.
De poëziedagen kregen een vervolg in oktober 2017 naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de eerste organisatie.

7,50

In stock

General

Full TitleBloemlezing
Sub-titleGekozen en ingeleid door Johan Van Mechelen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Craene, Basiel
EditorsVan Mechelen, Johan

Imprint

PublisherSanderus
Publishing PlaceOudenaarde
Release Year1955

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages55
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and StateDeze bloemlezing uit de poëzie van basiel de Craene, uitgekozen en ingeleid door Johan Van Mechelen, verscheen bij de gelegenheid van de vijf en zeventigste verjaardag en het vijftigjarig priesterjubileum van de dichter, in het jaar negentien honderd vijf en vijftig, en werd gedrukt op de persen van de drukkerij-uitgeverij Sanderus te Oudenaarde

Info

SummaryBasiel De Craene (Waarschoot, 15 april 1880 – Merendree, 10 mei 1956) was een Vlaams dichter en priester. Toen hij in 1931 tot pastoor benoemd werd van Bachte-Maria-Leerne nabij het kasteel van Ooidonk, een dorp van kunstenaars, begon hij zelf een eerste dichtbundel te schrijven. De idee van de jaarlijkse bijeenkomst van dichters begon te groeien. Vanaf 1937 vonden zo de Vlaamse Poëziedagen in Bachte-Maria-Leerne plaats. Dat jaar gingen ze door in het park van het kasteel van Ooidonk van graaf t'Kint de Roodenbeke. Aangezien Basiel De Craene vervolgens als pastoor van Merendree werd aangesteld, werden de Poëziedagen vanaf 1938 in Merendree gehouden, waar ze tot 1955 werden georganiseerd. De poëziedagen kregen een vervolg in oktober 2017 naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de eerste organisatie

Identifiers

SKUSKU-0954