Bloemlezing uit de poëzie van Patrick Conrad
Conrad, Patrick

Conrad, Patrick. [Edited by Cartens, Daan]. Bloemlezing uit de poëzie van Patrick Conrad. Gent: Poëziecentrum, 1994. 159 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Dichters van nu. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Filmregisseur en dichter Patrick Conrad (1945) reflecteert in zijn poëzie op de buitenwereld en maakt van deze laatste nadrukkelijk zijn eigen wereld. Ondanks een af en toe opduikende hang naar tederheid vormen deze gedichten toch vooral één groot ‘lamento’ op de schending en het verval van alle schoonheid. Ouders, kinderen, vrienden verlies je en alle geportretteerde koppels zijn verscheurd, hun liefdesspelletjes mechanisch. Het Vlaamse vaderland wordt afgewezen omdat het volgens de artiest traag en zuur op hem reageert. Met veel pathos en een grote rijkdom aan beelden worden deze afbraakgedachten gepresenteerd.

14,50

In stock

General

Full TitleBloemlezing uit de poëzie van Patrick Conrad
SeriesDichters van nu
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsConrad, Patrick
EditorsCartens, Daan

Imprint

PublisherPoëziecentrum
Publishing PlaceGent
Release Year1994

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages159
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionMint

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryFilmregisseur en dichter Patrick Conrad (1945) reflecteert in zijn poëzie op de buitenwereld en maakt van deze laatste nadrukkelijk zijn eigen wereld. Ondanks een af en toe opduikende hang naar tederheid vormen deze gedichten toch vooral één groot 'lamento' op de schending en het verval van alle schoonheid. Ouders, kinderen, vrienden verlies je en alle geportretteerde koppels zijn verscheurd, hun liefdesspelletjes mechanisch. Het Vlaamse vaderland wordt afgewezen omdat het volgens de artiest traag en zuur op hem reageert. Met veel pathos en een grote rijkdom aan beelden worden deze afbraakgedachten gepresenteerd

Identifiers

SKUSKU-7838
ISBN 139070968932