Bij de tijd
Rinser, Luise

Rinser, Luise. [Edited by Ester, Hans]. [Translated by Wolf, Ruth – van Hengel, Ria]. Bij de tijd. Dagboek 1967-1988. Samengesteld en van een nawoord voorzien door Hans Ester. Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1991. 232 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Bij de tijd’ van de Duitse schrijfster Luise Rinser (1911) bevat haar dagboeken uit de periode 1967-1988, in de vertaling en van een nawoord voorzien door Hans Ester. Het boek bestaat uit 6 afdelingen, die elkaar opvolgen, maar die tegelijkertijd verschillende aspecten van Luise Rinser’s leven en schrijverschap aantonen. In al haar opstandigheid en zin voor rechtvaardigheid blijft zij een gelovige katholiek en zijn ook haar dagboeken van een religieus-zijn en een godsbesef doortrokken. Haar reisverslagen zijn heel boeiend en haar ontmoetingen met mensen, bekend of onbekend, zeer lezenswaardig. Ze praat met jongeren en ouderen, voert zowel Bomans als Willy Brandt in en neemt steeds weer stelling voor armen, verdrukten en rechtelozen. Daarbij is zij een pleitbezorgster voor emancipatie en vrouwenrechten. Ook uit haar dagboeken wordt weer eens duidelijk waarom zij een zoveel gelezen schrijfster is.

10,00

In stock

General

Full TitleBij de tijd
Sub-titleDagboek 1967-1988. Samengesteld en van een nawoord voorzien door Hans Ester
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsRinser, Luise
EditorsEster, Hans
TranslatorsWolf, Ruth - van Hengel, Ria

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1991

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages232
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary'Bij de tijd' van de Duitse schrijfster Luise Rinser (1911) bevat haar dagboeken uit de periode 1967-1988, in de vertaling en van een nawoord voorzien door Hans Ester. Het boek bestaat uit 6 afdelingen, die elkaar opvolgen, maar die tegelijkertijd verschillende aspecten van Luise Rinser's leven en schrijverschap aantonen. In al haar opstandigheid en zin voor rechtvaardigheid blijft zij een gelovige katholiek en zijn ook haar dagboeken van een religieus-zijn en een godsbesef doortrokken. Haar reisverslagen zijn heel boeiend en haar ontmoetingen met mensen, bekend of onbekend, zeer lezenswaardig. Ze praat met jongeren en ouderen, voert zowel Bomans als Willy Brandt in en neemt steeds weer stelling voor armen, verdrukten en rechtelozen. Daarbij is zij een pleitbezorgster voor emancipatie en vrouwenrechten. Ook uit haar dagboeken wordt weer eens duidelijk waarom zij een zoveel gelezen schrijfster is

Identifiers

SKUSKU-2837
ISBN 109023675924