Out of stock

Bij de krabbekoker
Timmermans, Felix

Timmermans, Felix. Bij de krabbekoker. Amsterdam – Antwerpen: P. N. Van Kampen & Zoon / Standaard Uitgeverij, 1979. 135 pages. Fifth Edition.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket. With black & white illustrations.

SUMMARY:
Herdruk van een ongecompliceerde vertelling uit het Vlaamse land van vijftig jaar geleden. Felix Timmermans schildert het huisje van Krabbekoker, die fungeert als een goedige opvang van talrijke mensen, die om de een of andere reden schamel met vreugde zijn bedeeld. Ze vinden bij hem onderdak en er groeien allerlei relaties die soms wreed verstoord worden, dan weer in een simpele idylle opbloeien. Er is tussen die mensen veel van een goedheid die alleen in de fondant-aromatische boeken van Timmermans bestaan kan. Kaleidoscopisch, maar door zijn charmante ongeloofwaardigheid toch volledig geloofwaardig en zelfs levensecht. Aandoenlijke tekeningetjes bij ieder van de dertien hoofdstukjes en een fraai gekleurde omslagprent van de auteur zelf..

9,00

Out of stock

General

Full TitleBij de krabbekoker
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsTimmermans, Felix

Imprint

PublisherP. N. Van Kampen & Zoon / Standaard Uitgeverij
Publishing PlaceAmsterdam - Antwerpen
Release Year1979

Description

Pages135
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

IllustrationsWith black & white illustrations
SummaryHerdruk van een ongecompliceerde vertelling uit het Vlaamse land van vijftig jaar geleden. Felix Timmermans schildert het huisje van Krabbekoker, die fungeert als een goedige opvang van talrijke mensen, die om de een of andere reden schamel met vreugde zijn bedeeld. Ze vinden bij hem onderdak en er groeien allerlei relaties die soms wreed verstoord worden, dan weer in een simpele idylle opbloeien. Er is tussen die mensen veel van een goedheid die alleen in de fondant-aromatische boeken van Timmermans bestaan kan. Kaleidoscopisch, maar door zijn charmante ongeloofwaardigheid toch volledig geloofwaardig en zelfs levensecht. Aandoenlijke tekeningetjes bij ieder van de dertien hoofdstukjes en een fraai gekleurde omslagprent van de auteur zelf.

Identifiers

SKUSKU-4396
ISBN 109002140711