Bier in de snookerclub
Ghali, Waguih

Ghali, Waguih. [Translated by Heijman, Paul]. Bier in de snookerclub. Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1990. 215 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Roman over het leven in Egypte in de tijd van Nasser, als Egyptenaren in conflict raken met Engelse troepen. De hoofdpersoon Ram, telg uit een rijke Koptische familie, vurig nationalist en tevens anglofiel, houdt zich onledig met drank, gokken en vrouwen. Met een vriend trekt hij een tijdje naar Engeland, hun ‘beloofde land’, maar hij komt terug, overgeleverd aan twijfel. Uiteindelijk vraagt hij een schatrijk meisje ten huwelijk. Dit is de enige roman van Waguih Ghali, in 1964 in Engeland uitgegeven, het land waar Ghali zich het meest thuisvoelde. In 1968 pleegde hij zelfmoord. Het is een cynisch, maar zeer geestig geschreven boek, dat een onthullend beeld geeft van de rijke kringen en maatschappelijke veranderingen in het Egypte van de jaren ’50. De gespletenheid van Ram, de tragische held, loopt als een rode draad door het verhaal.

15,00

In stock

General

Full TitleBier in de snookerclub
Original TitleBeer in de snookerclub
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGhali, Waguih
TranslatorsHeijman, Paul

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1990

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages215
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryRoman over het leven in Egypte in de tijd van Nasser, als Egyptenaren in conflict raken met Engelse troepen. De hoofdpersoon Ram, telg uit een rijke Koptische familie, vurig nationalist en tevens anglofiel, houdt zich onledig met drank, gokken en vrouwen. Met een vriend trekt hij een tijdje naar Engeland, hun 'beloofde land', maar hij komt terug, overgeleverd aan twijfel. Uiteindelijk vraagt hij een schatrijk meisje ten huwelijk. Dit is de enige roman van Waguih Ghali, in 1964 in Engeland uitgegeven, het land waar Ghali zich het meest thuisvoelde. In 1968 pleegde hij zelfmoord. Het is een cynisch, maar zeer geestig geschreven boek, dat een onthullend beeld geeft van de rijke kringen en maatschappelijke veranderingen in het Egypte van de jaren '50. De gespletenheid van Ram, de tragische held, loopt als een rode draad door het verhaal

Identifiers

SKUSKU-2725
ISBN 109023663942
ISBN 139789023663942