Out of stock

Bidden wij voor Owen Meany
Irving, John

Irving, John. Bidden wij voor Owen Meany. (Original Title: A Prayer for Owen Meany). Baarn: De Prom / Anthos, 1989. 622 pages. Volumes: 1 volume. Sixth Edition. 13,7 cm. x 21,6 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Bidden wij voor Owen Meany beschrijft de bijzondere en noodlottige vriendschap tussen twee opgroeiende jongens in New Hampshire. Met een ongelukkig geslagen honkbal doodt Owen Meany de moeder van zijn beste vriend. Wat Owen na dit ongeluk ervaart is ongelooflijk en beangstigend. Met grote nauwkeurigheid weet hij hoe de rest van zijn leven zal verlopen en welk onafwendbaar lot hij tegemoet gaat.

RECENSIE:
De Amerikaanse schrijver John Irving (1942) werd wereldberoemd met ‘The world according to Garp’*. De centrale figuur in deze roman, Owen Meany, heeft niet alleen een merkwaardig lichaam (nooit langer dan 150 cm geworden, en met een piepende falsetstem), maar bovendien een charismatische en Christusachtige persoonlijkheid die het leven van zijn vriend (de verteller) ingrijpend zal veranderen. Een aantal verhaallijnen wordt op contrastrijke wijze verweven: het opgroeien in een klein Amerikaans stadje en de verre oorlog in Vietnam, het krijgen en het verliezen van een religieus besef, de ontroerende vriendschap tussen twee jongens die elkaar uiteindelijk zullen verliezen, en de van Irving bekende motieven: de absurde humor en het wrede toeval, waardoor het dagelijkse leven vol zit met even schokkende als humoristische voorvallen. Een zeldzaam meesterwerk, geestig en serieus tegelijk, en perfect vertaald. In 1997 (min of meer) verfilmd als ‘Simon Birch’.

7,00

Out of stock

General

Full TitleBidden wij voor Owen Meany
Original TitleA Prayer for Owen Meany
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsIrving, John

Imprint

PublisherDe Prom / Anthos
Publishing PlaceBaarn
Release Year1989

Description

H x L x W13.7 x 0 x 21.6 cm
Pages622
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSixth Edition

Info

SummaryBidden wij voor Owen Meany beschrijft de bijzondere en noodlottige vriendschap tussen twee opgroeiende jongens in New Hampshire. Met een ongelukkig geslagen honkbal doodt Owen Meany de moeder van zijn beste vriend. Wat Owen na dit ongeluk ervaart is ongelooflijk en beangstigend. Met grote nauwkeurigheid weet hij hoe de rest van zijn leven zal verlopen en welk onafwendbaar lot hij tegemoet gaat. RECENSIE: De Amerikaanse schrijver John Irving (1942) werd wereldberoemd met 'The world according to Garp'*. De centrale figuur in deze roman, Owen Meany, heeft niet alleen een merkwaardig lichaam (nooit langer dan 150 cm geworden, en met een piepende falsetstem), maar bovendien een charismatische en Christusachtige persoonlijkheid die het leven van zijn vriend (de verteller) ingrijpend zal veranderen. Een aantal verhaallijnen wordt op contrastrijke wijze verweven: het opgroeien in een klein Amerikaans stadje en de verre oorlog in Vietnam, het krijgen en het verliezen van een religieus besef, de ontroerende vriendschap tussen twee jongens die elkaar uiteindelijk zullen verliezen, en de van Irving bekende motieven: de absurde humor en het wrede toeval, waardoor het dagelijkse leven vol zit met even schokkende als humoristische voorvallen. Een zeldzaam meesterwerk, geestig en serieus tegelijk, en perfect vertaald. In 1997 (min of meer) verfilmd als 'Simon Birch'

Identifiers

SKUSKU-2811
ISBN 109068011987
ISBN 139789068011982