Beiroet Blues
As-Sjaikh, Hanaan

As-Sjaikh, Hanaan. [Translated by Poppinga, Djûke]. Beiroet Blues. (Original Title: Baried Beiroet). Breda: De Geus – Epo, 1997. 349 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 206 mm. x 133 mm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Asmahan heeft ervoor gekozen tijdens de burgeroorlog in Beiroet te blijven. Ze schrijft brieven om haar leven zin te geven. En ze wil de oorlog belichten die het land verscheurt en herinneringen ophalen aan het oude Beiroet. De brieven zijn sensueel, vol humor en ontwapenend eerlijk.

Beiroet blues is een intiem, geëngageerd portret en een zorgvuldig geweven patroon van gebeurtenissen en personages. De roman geeft een beeld van het leven in Libanon en beschrijft op prachtige wijze universele onderwerpen als liefde, de ‘strijd’ tussen man en vrouw en de tragedie van de oorlog.

RECENSIE:
Een Libanese vrouw die ondanks de burgeroorlog Beiroet niet wil verlaten, terwijl haar vrienden al zijn vertrokken, denkt na over haar leven en komt voor een moeilijke keuze te staan wanneer ze verliefd wordt op een uitgeweken Libanees die een kort bezoek brengt aan zijn vaderland. Nadrukkelijker dan in haar vorige roman brengt As-Sjaikh (Libanon, 1945) hier het Libanese oorlogsgeweld ter sprake. Ze schrijft gepassioneerd zoals altijd. Maar tegelijkertijd analyseert ze haarscherp hoe oorlog de menselijke geest verwondt en dierbaren van elkaar scheidt. Daardoor is ‘Beiroet blues’ meer dan louter een monument voor haar geliefkoosde, verwoeste stad, want met dit boek richt ze een imposant standbeeld op voor de menselijke waardigheid die in het geding is. Gebonden uitgave, normale druk..

11,50

In stock

General

Full TitleBeiroet Blues
Original TitleBaried Beiroet
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAs-Sjaikh, Hanaan
TranslatorsPoppinga, Djûke

Imprint

PublisherDe Geus - Epo
Publishing PlaceBreda
Release Year1997

Description

H x L x W206 x 0 x 133 cm
Pages349
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryAsmahan heeft ervoor gekozen tijdens de burgeroorlog in Beiroet te blijven. Ze schrijft brieven om haar leven zin te geven. En ze wil de oorlog belichten die het land verscheurt en herinneringen ophalen aan het oude Beiroet. De brieven zijn sensueel, vol humor en ontwapenend eerlijk. Beiroet blues is een intiem, geëngageerd portret en een zorgvuldig geweven patroon van gebeurtenissen en personages. De roman geeft een beeld van het leven in Libanon en beschrijft op prachtige wijze universele onderwerpen als liefde, de 'strijd' tussen man en vrouw en de tragedie van de oorlog. RECENSIE: Een Libanese vrouw die ondanks de burgeroorlog Beiroet niet wil verlaten, terwijl haar vrienden al zijn vertrokken, denkt na over haar leven en komt voor een moeilijke keuze te staan wanneer ze verliefd wordt op een uitgeweken Libanees die een kort bezoek brengt aan zijn vaderland. Nadrukkelijker dan in haar vorige roman brengt As-Sjaikh (Libanon, 1945) hier het Libanese oorlogsgeweld ter sprake. Ze schrijft gepassioneerd zoals altijd. Maar tegelijkertijd analyseert ze haarscherp hoe oorlog de menselijke geest verwondt en dierbaren van elkaar scheidt. Daardoor is 'Beiroet blues' meer dan louter een monument voor haar geliefkoosde, verwoeste stad, want met dit boek richt ze een imposant standbeeld op voor de menselijke waardigheid die in het geding is. Gebonden uitgave, normale druk.

Identifiers

SKUSKU-2348
ISBN 109052263949
ISBN 139789052263946