Bederf is de weg van alle vlees
Möring, Marcel

Möring, Marcel. Bederf is de weg van alle vlees. Een verhaal. Amsterdam / Leuven: Meulenhoff / Kritak, 1994. 79 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. Bederf is de weg van alle vlees” van Marcel Möring verscheen ter gelegenheid van de jaarwisseling 1994-1995 bij Uitgeverij J. M. Meulenhoff te Amsterdam en Kritak te Leuven.
De vormgeving was in handen van Zeno.
Deze editie is niet voor de handel bestemd.. 12 cm. x 17 cm..
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Drie dagen en vooral avonden beslaat het verhaal en in die tijd komt 200 kilo biefstuk met onduidelijke herkomst het restaurant binnen, schnabbelt de verteller met een vriend op een uitzinnig Roemeens ambassadefeest, wordt Rosa met slager Tulp in een van de kamers gesignaleerd en ontdekt de verteller dat dit leven voor hem een spel is maar voor de mensen die hem omringen het enige wat ze hebben.

RECENSIE:
In dit verhaal van de schrijver van Mendels erfenis en Het grote verlangen werkt een jongen in een groezelige horecagelegenheid. Drie dagen worden beschreven, waarbij – in een terugblik – onthuld wordt hoe hij daar terecht kwam. De kunstacademie waar hij opzat, paste hem niet en hij barstte – bijna letterlijk – daaruit los. In het verhaal vertelt hij – met prachtige sfeerbeschrijvingen, waarin schitterend neergezette verhaalfiguren zich bewegen – hoe hij (in een voor hem verschuivende werkelijkheid) ertoe komt het gecorrumpeerde restaurant-wereldje achter zich te laten. De titel van dit verhaal over vrijheidsdrang, een uitspraak van de kok van het restaurant, keert meedogenloos terug wanneer de ik-figuur afrekent met een kleine tweehonderd kilo biefstuk in een diepvriezer. Hier had hij iets subtieler te werk kunnen gaan, maar voor de rest is dit een perfect verhaal. Schitterend geschreven.

6,00

In stock

General

Full TitleBederf is de weg van alle vlees
Sub-titleEen verhaal
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMöring, Marcel

Imprint

PublisherMeulenhoff / Kritak
Publishing PlaceAmsterdam / Leuven
Release Year1994

Description

H x L x W12 x 0 x 17 cm
Pages79
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsBederf is de weg van alle vlees" van Marcel Möring verscheen ter gelegenheid van de jaarwisseling 1994-1995 bij Uitgeverij J. M. Meulenhoff te Amsterdam en Kritak te Leuven. De vormgeving was in handen van Zeno. Deze editie is niet voor de handel bestemd.

Info

SummaryDrie dagen en vooral avonden beslaat het verhaal en in die tijd komt 200 kilo biefstuk met onduidelijke herkomst het restaurant binnen, schnabbelt de verteller met een vriend op een uitzinnig Roemeens ambassadefeest, wordt Rosa met slager Tulp in een van de kamers gesignaleerd en ontdekt de verteller dat dit leven voor hem een spel is maar voor de mensen die hem omringen het enige wat ze hebben. RECENSIE: In dit verhaal van de schrijver van Mendels erfenis en Het grote verlangen werkt een jongen in een groezelige horecagelegenheid. Drie dagen worden beschreven, waarbij - in een terugblik - onthuld wordt hoe hij daar terecht kwam. De kunstacademie waar hij opzat, paste hem niet en hij barstte - bijna letterlijk - daaruit los. In het verhaal vertelt hij - met prachtige sfeerbeschrijvingen, waarin schitterend neergezette verhaalfiguren zich bewegen - hoe hij (in een voor hem verschuivende werkelijkheid) ertoe komt het gecorrumpeerde restaurant-wereldje achter zich te laten. De titel van dit verhaal over vrijheidsdrang, een uitspraak van de kok van het restaurant, keert meedogenloos terug wanneer de ik-figuur afrekent met een kleine tweehonderd kilo biefstuk in een diepvriezer. Hier had hij iets subtieler te werk kunnen gaan, maar voor de rest is dit een perfect verhaal. Schitterend geschreven

Identifiers

SKUSKU-8021