Ballingschap
Champion, Jeanne

Champion, Jeanne. [Translated by Perquy, Michel]. Ballingschap. Berchem: De Geus, 1989. 368 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Een tijdsdocument’ noemt de schrijfster zelf dit boek, omdat het gaat over een helaas actueel onderwerp. Mensen, die ontworteld uit eigen land, op de vlucht zijn. Schrijfster werd op verschillende manieren met de problemen van ballingen geconfronteerd en ze besloot op zoek te gaan naar vluchtelingen en hun verhalen wereldkundig te maken. Een aantal (vluchtelingen)-organisaties hielp haar aan adressen van vrouwen en mannen uit alle delen van de wereld, die in Parijs hun toevlucht hadden gezocht. Met ieder voerde zij langdurige, indringende gesprekken. Zo ontstond deze dikke bundel met verhalen van mensen, die op de vlucht gingen voor geweld in eigen land, slachtoffers van beknotting van vrijheid en rechten. Zij zwierven van opvangcentrum naar doorgangshuis en verder naar een verblijfscentrum. Ook in hun nieuwe land blijken ze rechteloos. Hun verhalen zijn stuk voor stuk schrijnende en indringende verhalen, die iedere Europeaan aan het denken moeten zetten.

7,50

In stock

General

Full TitleBallingschap
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsChampion, Jeanne
TranslatorsPerquy, Michel

Imprint

PublisherDe Geus
Publishing PlaceBerchem
Release Year1989

Description

H x L x W14 x 0 x 21 cm
Pages368
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary'Een tijdsdocument' noemt de schrijfster zelf dit boek, omdat het gaat over een helaas actueel onderwerp. Mensen, die ontworteld uit eigen land, op de vlucht zijn. Schrijfster werd op verschillende manieren met de problemen van ballingen geconfronteerd en ze besloot op zoek te gaan naar vluchtelingen en hun verhalen wereldkundig te maken. Een aantal (vluchtelingen)-organisaties hielp haar aan adressen van vrouwen en mannen uit alle delen van de wereld, die in Parijs hun toevlucht hadden gezocht. Met ieder voerde zij langdurige, indringende gesprekken. Zo ontstond deze dikke bundel met verhalen van mensen, die op de vlucht gingen voor geweld in eigen land, slachtoffers van beknotting van vrijheid en rechten. Zij zwierven van opvangcentrum naar doorgangshuis en verder naar een verblijfscentrum. Ook in hun nieuwe land blijken ze rechteloos. Hun verhalen zijn stuk voor stuk schrijnende en indringende verhalen, die iedere Europeaan aan het denken moeten zetten

Identifiers

SKUSKU-2704
ISBN 109052260273
ISBN 139789052260273