Babylon aan de Rhône
Nolthenius, Helene

Nolthenius, Helene. Babylon aan de Rhône. Lap Mosca in ballingschap. Amsterdam: Em. Querido, 1991. 150 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Second Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover.

SUMMARY:
De Florentijnse minderbroeder en meesterspeurder Lapo Mosca wordt met twee opdrachten naar Avignon gestuurd, de stad waar de paus en zijn gevolg sinds 1309 verblijf houden. Lapo komt van het ene wespennest in het andere. Hij raakt verstrikt in conflicten tussen de oorspronkelijke bewoners en de vele vreemdelingen die de stad aan de Rhône rijk is. En natuurlijk raakt hij betrokken bij een moord.

RECENSIE:
Nieuwe avonturen van Lapo Mosca, de franciscaan-detecive die men eerder aan het werk heeft kunnen zien in het middeleeuwse Florence. Ditmaal wordt hij met een drievoudige opdracht uitgestuurd naar het Zuidfranse Avignon, waar in die tijd (1362) de pausen resideren en een krankzinnig ingewikkelde situatie is ontstaan tussen staat en kerk. Heel de sfeer is meesterlijk getroffen, vastgelegd met zeer grote kennis van zaken en met een voortreffelijke pen. Bij alle ellende wordt de humor toch niet vergeten, en er zijn ook weer speelse vertalingen van alleraardigste liedjes. Een vergelijking met de sympathieke middeleeuwse benedictijn-speurder van Ellis Peters valt toch duidelijk uit in het voordeel van de veel minder brave Lapo Mosca, vooral omdat Hélène Nolthenius zonder enige twijfel de grootste schrijfster is van de twee. Een boek met de nodige spanning, waarin tegelijk een boeiend beeld wordt opgeroepen van het doodgewone dagelijks leven in een zeer verwarde tijd.

8,50

In stock

General

Full TitleBabylon aan de Rhône
Sub-titleLap Mosca in ballingschap
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsNolthenius, Helene

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1991

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages150
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDe Florentijnse minderbroeder en meesterspeurder Lapo Mosca wordt met twee opdrachten naar Avignon gestuurd, de stad waar de paus en zijn gevolg sinds 1309 verblijf houden. Lapo komt van het ene wespennest in het andere. Hij raakt verstrikt in conflicten tussen de oorspronkelijke bewoners en de vele vreemdelingen die de stad aan de Rhône rijk is. En natuurlijk raakt hij betrokken bij een moord. RECENSIE: Nieuwe avonturen van Lapo Mosca, de franciscaan-detecive die men eerder aan het werk heeft kunnen zien in het middeleeuwse Florence. Ditmaal wordt hij met een drievoudige opdracht uitgestuurd naar het Zuidfranse Avignon, waar in die tijd (1362) de pausen resideren en een krankzinnig ingewikkelde situatie is ontstaan tussen staat en kerk. Heel de sfeer is meesterlijk getroffen, vastgelegd met zeer grote kennis van zaken en met een voortreffelijke pen. Bij alle ellende wordt de humor toch niet vergeten, en er zijn ook weer speelse vertalingen van alleraardigste liedjes. Een vergelijking met de sympathieke middeleeuwse benedictijn-speurder van Ellis Peters valt toch duidelijk uit in het voordeel van de veel minder brave Lapo Mosca, vooral omdat Hélène Nolthenius zonder enige twijfel de grootste schrijfster is van de twee. Een boek met de nodige spanning, waarin tegelijk een boeiend beeld wordt opgeroepen van het doodgewone dagelijks leven in een zeer verwarde tijd

Identifiers

SKUSKU-3103
ISBN 109021477246
ISBN 139789021477244