Autobiografie van mijn vader
Walschap, Gerard

Walschap, Gerard. Autobiografie van mijn vader. Antwerpen / Baarn: Houtekiet, [publishing date unknown]. 157 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Gerard Walschap schrijft een roman over zijn vader, althans een vader in het prille begin van deze eeuw, een boer in redelijk goede doen, voor wie hij een mateloze eerbied koestert. Hij schrijft ook over diens zoon, broers en zussen. Een patriarchale, agrarische, autoritaire wereld, waarbinnen de mensen toch veilig en geborgen zijn. Vader wordt spoedig weduwnaar en de zoon voelt zich geroepen de plaats van zijn moeder in te nemen. Alle ongeluk, dat een familie maar ten deel kan vallen, overkomt hen: het ongehuwde moederschap, de dood van verschillende verwanten, etc. Over alles hangt de sfeer van het lange verleden, goed beschreven, maar van een door het noodlot van kleine mensen geteisterd bestaan.

12,50

General

Full TitleAutobiografie van mijn vader
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWalschap, Gerard

Imprint

PublisherHoutekiet
Publishing PlaceAntwerpen / Baarn

Description

Pages157
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryGerard Walschap schrijft een roman over zijn vader, althans een vader in het prille begin van deze eeuw, een boer in redelijk goede doen, voor wie hij een mateloze eerbied koestert. Hij schrijft ook over diens zoon, broers en zussen. Een patriarchale, agrarische, autoritaire wereld, waarbinnen de mensen toch veilig en geborgen zijn. Vader wordt spoedig weduwnaar en de zoon voelt zich geroepen de plaats van zijn moeder in te nemen. Alle ongeluk, dat een familie maar ten deel kan vallen, overkomt hen: het ongehuwde moederschap, de dood van verschillende verwanten, etc. Over alles hangt de sfeer van het lange verleden, goed beschreven, maar van een door het noodlot van kleine mensen geteisterd bestaan

Identifiers

SKUSKU-2965
ISBN 109050670954
ISBN 139789050670951