Audiëntie bij de vorst
Skorobogatov, Aleksandr

Skorobogatov, Aleksandr. [Translated by Vermeulen, Rose-Marie]. Audiëntie bij de vorst. (Original Title: Audiëntsia oe knjazia). Antwerpen / Amsterdam: Manteau, 1994. 260 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In ‘Audiëntie bij de vorst’, de tweede roman van de in België woonachtige Russische auteur Aleksander Skorobogatov (geb. 1963), die in 1992 debuteerde met ‘Sergeant Bertrand’ (a.i. 93-07-235-X) is de hoofdpersoon een circa veertigjarige Rus die zich met onduidelijke zaken bezighoudt. In een café in Moskou ontmoet hij de jonge, naïeve Sanja en nodigt hem samen met diens vriendin Natasja uit hun vakantie in België te komen doorbrengen. Geleidelijk aan worden de bedoelingen van de veertiger, Nikita, duidelijk. Hij is verliefd geworden op Sanja, maar durft zijn gevoelens jegens hem niet uit te spreken. Via allerlei machinaties weet hij het zo te plooien dat Sanja zijn vriendin betrapt met een ander. Dit brengt Sanja tot wanhoop, maar niet dichter bij Nikita. Integendeel, de jongen doet een zelfmoordpoging en na een hernieuwde confrontatie met Nikita in het ziekenhuis maakt hij definitief een einde aan zijn leven. Een zwakke roman, waarin het thema van de homoseksualiteit zonder motivatie heel beladen wordt gepresenteerd, de personages grootse gevoelens hebben, maar psychologisch volstrekt oninteressant zijn.

7,50

In stock

General

Full TitleAudiëntie bij de vorst
Original TitleAudiëntsia oe knjazia
LanguageDutch
Original LanguageRussian

Creators

AuthorsSkorobogatov, Aleksandr
TranslatorsVermeulen, Rose-Marie

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages260
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn 'Audiëntie bij de vorst', de tweede roman van de in België woonachtige Russische auteur Aleksander Skorobogatov (geb. 1963), die in 1992 debuteerde met 'Sergeant Bertrand' (a.i. 93-07-235-X) is de hoofdpersoon een circa veertigjarige Rus die zich met onduidelijke zaken bezighoudt. In een café in Moskou ontmoet hij de jonge, naïeve Sanja en nodigt hem samen met diens vriendin Natasja uit hun vakantie in België te komen doorbrengen. Geleidelijk aan worden de bedoelingen van de veertiger, Nikita, duidelijk. Hij is verliefd geworden op Sanja, maar durft zijn gevoelens jegens hem niet uit te spreken. Via allerlei machinaties weet hij het zo te plooien dat Sanja zijn vriendin betrapt met een ander. Dit brengt Sanja tot wanhoop, maar niet dichter bij Nikita. Integendeel, de jongen doet een zelfmoordpoging en na een hernieuwde confrontatie met Nikita in het ziekenhuis maakt hij definitief een einde aan zijn leven. Een zwakke roman, waarin het thema van de homoseksualiteit zonder motivatie heel beladen wordt gepresenteerd, de personages grootse gevoelens hebben, maar psychologisch volstrekt oninteressant zijn

Identifiers

SKUSKU-2863
ISBN 109022313352
ISBN 139789022313350