Apostel Na De Twaalf
Van Wilderode, Anton

Van Wilderode, Anton. Apostel Na De Twaalf. Leuven: Davidsfonds, 1992. 271 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 16 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Paulus is een intrigerende figuur die blijft inspireren. De tentenmaker van Tarsos; de fanatieke vervolger van het prille christendom die ‘het uitverkoren werktuig’ wordt; zijn zendingsreizen; zijn fel terechtwijzen van tradities…
In meer dan tweehonderd gedichten achterhaalt Anton van Wilderode waarom de Apostel na de Twaalf aantrekt en boeit, wat hij werkelijk betekent.

RECENSIE:
Anton van Wilderode (1918), priester, dichter, prozaschrijver, leraar klassieke talen aan een kleinseminarie, vertaler van o.a. Vergilius, heeft een omvangrijk en gewaardeerd oeuvre op zijn naam. In deze poëziebundel beschrijft hij de bijbelse figuur van Paulus als een intrigerende figuur, die blijft inspireren. De tentenmaker uit Tarsos, de fanatieke vervolger van het prille christendom. In meer dan 200 gedichten probeert hij aan de hand van teksten uit de Handelingen en uit brieven van Paulus te achterhalen waarom ‘de apostel na de twaalf’ aantrekt en boeit, wat hij werkelijk betekent. Eigen reisimpressies in Klein-Azië spelen daardoorheen. Van Wilderode schreef eens: Poëzie is leeftocht. Lyriek van hoog gehalte, uitgebalanceerd taalgebruik. De bundel is verzorgd uitgegeven op room-blank papier, geïllustreerd met afbeeldingen van vroeg christelijke symbolen en inscripties; verklarende noten achterin..

8,50

In stock

General

Full TitleApostel Na De Twaalf
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Wilderode, Anton

Imprint

PublisherDavidsfonds
Publishing PlaceLeuven
Release Year1992

Description

H x L x W16 x 0 x 22 cm
Pages271
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryPaulus is een intrigerende figuur die blijft inspireren. De tentenmaker van Tarsos; de fanatieke vervolger van het prille christendom die 'het uitverkoren werktuig' wordt; zijn zendingsreizen; zijn fel terechtwijzen van tradities... In meer dan tweehonderd gedichten achterhaalt Anton van Wilderode waarom de Apostel na de Twaalf aantrekt en boeit, wat hij werkelijk betekent. RECENSIE: Anton van Wilderode (1918), priester, dichter, prozaschrijver, leraar klassieke talen aan een kleinseminarie, vertaler van o.a. Vergilius, heeft een omvangrijk en gewaardeerd oeuvre op zijn naam. In deze poëziebundel beschrijft hij de bijbelse figuur van Paulus als een intrigerende figuur, die blijft inspireren. De tentenmaker uit Tarsos, de fanatieke vervolger van het prille christendom. In meer dan 200 gedichten probeert hij aan de hand van teksten uit de Handelingen en uit brieven van Paulus te achterhalen waarom 'de apostel na de twaalf' aantrekt en boeit, wat hij werkelijk betekent. Eigen reisimpressies in Klein-Azië spelen daardoorheen. Van Wilderode schreef eens: Poëzie is leeftocht. Lyriek van hoog gehalte, uitgebalanceerd taalgebruik. De bundel is verzorgd uitgegeven op room-blank papier, geïllustreerd met afbeeldingen van vroeg christelijke symbolen en inscripties; verklarende noten achterin.

Identifiers

SKUSKU-1200
ISBN 109061527856